1 Nisan 2008 Salı

Uzaktan erişim

Laptopunuz yoksa bazen mobilize olmak zor oluyordur. Bilgisayarınız daki bazı dosyalara ihtiyacınız olabilcegini biliyorsunuz ama yanınızda götüremediğiniz için deli oluyorsunuz. Yada bilgisayarınızı download için açık bıraktınız ve sadece ne durumda olduğunu merak ediyorsunuz. Yada daha da farklı bir yaklaşım arkadaşınızın bilgisayarında bir sorun var ne olduğunu biliyor ama bir türlü izah edemiyorsunuz. Örnekler çoğaltılabilir. Unuttuğunuz bir dosyayı almak isteyebilir, bir şeye bakmanız gerekebilir vs.

Bu durumlar için windows xp pro ile birlikte gelen uzaktan yardım yöneticisi haricinde alternatif programlar var. Ama ben bugün size bu işin internet tabanlı çözümünden bahsetmek istiyorum. Unutmayın burda uzakta bir noktadan açık olan ve internete bağlı bilgisayarınızda tam hakimiyetten söz ediyoruz.

İlk önce logmein sitesine gidip "create an accont" ile ücretsiz bir hesap açmalıyız. Burda karşınıza gelen menülerden "LogMeln Free" karşısında bulunan "Sign up" ile ücretsiz hesabımızı açtıkdan sonra bilgisayarınıza bir Active X uygulaması yüklemenizi istiyor.

Not 1: Bu sayede uzaktan bilgisayara ulaşım sağlanıyor. Active X uygulamaları güvenlik riski taşıdığı için virüs programiniz uyarı verebilir

Not 2:Bu işlemler Firefox ile de uyumlu bir şekilde çalışıyordur.

Bu işlemi de yaptıkdan sonra tek yapmanız gereken logmein sitesine herhangi bir yerden kullanıcı adınız ile giriş yapmak ve ulaşmak istediğiniz bilgisayarın açık ve internete bağlı olduğundan emin olmak. Görüntü kalitesi ve çözünürlük bağlantı hızınıza göre ayarlandığı için bir yavaşlama yada işlemlerinizi yapamama haline gelmiyorsunuz. Bu kadar kolay işte :)
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder