1 Nisan 2008 Salı

bootskin windows açılış logosunu değiştirme

Su meshur kayan bir cubuk ile sıkıcı windows yazısından sıkıldıysanız bunu değiştirmek elinizde.Öncelikle bunu direk windows klasöründen yapmak mümkündür ama bir hata yaparsanız bilgisayarım açılmıyor diye bana geri dönüşü olabilceğini hesaba katarak size zararsız ve istediginiz zaman kaldırabilceginiz 3 parti programlar vasıtasıyla nasıl yapabilceginizi anlatacam.Son olarak bu acılıs süresini 3-5 sn artırdıgı durumlar olabiliyor.

Öncelikle netten bootskin isimli programi indirecegiz.Daha sonra koymayı planladıgınız resmi (koyu,gece çekilmiş resim olmasın güzel gözükmüyor) seçerek bir yere kopyalayın.Simdi resmimizi acdsee,slowview,irfanview,win. faks ve resim görüntüleyici gibi bir program ile acacagız.Daha sonra yeniden boyutlandır diyerek 640*480 boyutuna getirecegiz.Son olarak resmi 4 renk derinligine düsürecegiz. Menülerde bir yerde toplu olarak bulunur ve "gercek 256 renk" "64" "16" "4" diye gider.Biz en düsüğünü seçeceğiz yoksa resmimiz cıkmaz. Bu işlemide yaptıktan sonra resmimiz biraz piksellesecek.(bulanık gibi). Bmp olarak kaydedin (farklı kaydet boot.bmp gibi). Simdi bootskin isimli programi acın. Hazırda size kucuk resimler içinde alternatif resimler sunacak bunlardan begenmediğiniz birinin ismini unutmayın. örnek olarak boot isimlisini seçelim.

Şimdi c:program files->windows blinds->bootskin->boot isimli klasörü açtığımızda boot.bmp isimli bir dosya olacak.Baska klasordeki bir resmide secebilirsiniz.Üstune aynı isimle kaydedin. Daha sonra tekrar bootskin programiniçalıştırarak programda resminizi göreceksiniz. Çift tıklayarak resminizi seçin ve bilgisayarınızı yeniden başlatın. Artık açılış ekranına sizin seçtiğiniz resim gelecek. Sıkıldığınız zaman yeni resmi nasıl koyacağınızı biliyorsunuz.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder