2 Nisan 2008 Çarşamba

RSS Butonu yapmak

İlk sen bil

Hemen herkes artık bu blog işine iyice ısındı, insanlar kendi bloglarına yada sitelerine Rss butonu yerleştirmek istiyor. Bende geçen bildirgeçte böyle bir şey görünce neden olmasın dedim. Şimdi elimizdeki hazır kodu bir yere yamamaya kalksak sıfırdan sitenin kodlarını biz yazmadıysak kesin bir şeyler üst üste binecek karışacak. Bu yüzden en temiz yolu yazıyorum.

Öncelikle diğer site yapılarını bilmediğim için blogspot'a göre anlatacağım. Hemen Yerleşim üzerinden bir add page element diyerek, htlm/java script seçeneğini seçiyoruz. Daha sonra aşağıdaki yazıyı ( Kodu daha görebilmeniz için Üzerine TIKLAYINIZ) buraya ekliyorsunuz.
Yukardaki örneğin kodu da, değiştirmeniz gerekenlerde orada bulacaksınız.




Burada ben simgeyi google üzerinden bulduğum bir sitenin simgesi çarptım. Sitedeki diğer ikonlara bu adresten ulaşabilirsiniz.

Başka bir siteden dahi olsa bir ikonu çarpmak istiyorsanız unutmamanız gereken şey simgenin bir site üzerinden yada sizin kişisel siteniz üzerinde bile olsa ftp üzerinden yayınlanıyor olması gerektiği. Bunu anlamanın en güzel yolu hemen sağ tıklayıp resmi göster diyerek sadece orjinal resmin linkini alıp kullanmaktır. Kendi logolarınızıda yayınlamak için bu şekilde direk yayınlayabilen, tercihen png veya jpg formatında siteler bulmanız gerekiyor aksi taktirde bu kod işe yaramaz.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder