30 Ocak 2009 Cuma

Windows Media Player 'ınız Altyazı ( alt yazı ) oynatsın ( ekleme ) ve alt yazı sekranizasyonu ( uyumu )

Bunun için yapmanız gereken aslında çok basittir. Yapmanız gereken tek şey sadece Film'in bulunduğu klasöre filmin alt yazısını öncelikle atınız. Daha sonra film'in adı ile altyazının adını birebir aynı yapınız. Dikkat burada büyük küçük harf duyarlılığı mevcuttur. En temizi copy-paste kombosu. Bundan sonra yapmanız gereken şey alt yazınızın uzantısı sub, srt gibi popüler bir altyazı uzantısı değilse *.sub olacak şekilde uzantısını yapmanız. Artık windows media playerınız alt yazıyı otomatik olarak tanıyacaktır.
Alt yazıda sekron ( uyum ) sorunu yaşıyorsanız, Subtitle Workshop programını kullanabilirsiniz. Ayrıca windovs Media haricinde daha önce burada bahsettiğim Gom Player programında filmi açarak  " > " ile 0.5 sn sonra, " < " ile de 0.5 saniye geç gelecek şekilde yazının gelmesini sağlayabilirsiniz. Böylece basit iki hamle ile altyazım geç ( erken ) geliyor olayını da çözmüş oluyorsunuz.
Share:

7 yorum:

  1. media playerda alt yazı nasıl büyütülür peki ?

    YanıtlaSil
  2. Media player'da altyazı nasıl büyütülür konusunda bir bilgim mevcut değil. Bu yüzden tavsiye olarak sadece Gom player gibi alternatiflere yönelmeniz olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. media player da alt yazıyı büyütmeyi denemek yerine alt yazı dosyası içinden biçim sekmesini açıp yazı karakterlerini büyütmeyi deneyebilirsiniz

    YanıtlaSil
  4. ve media playerda alt yazı açma konusunda bilgi eksik yetersiz...

    YanıtlaSil
  5. böyle yarım bilgi olmaz arkadaşım

    YanıtlaSil
  6. Ne ekran görüntüsü var, ne de ayrıntılı bir anlatım var..
    Bolca reklam eklemişsin. Reklam ekleyeceğine doğru düzgün bilgi ver önce.
    Boş yere okuyup da zaman kaybı yaşamayın, buradaki bilgilerin bir doğruluğu geçerliliği yok.

    YanıtlaSil