30 Ocak 2009 Cuma

RocketDock Mac Dock bar tarzını windows'a taşıyalım.

Aşağıdaki  resim sanırsam herşeyi açıklıyor ama biraz daha açmak gerekirse, bu program masaüstünüzün öntanımlı olarak üst kısmına ( isterseniz alta veya yana ) yerleşerek aslını Mac sistemlerde gördüğümüz sık kullandığınız klasör, program, tarayıcı veya aklınıza ne geliyorsa hepsini bir arada tutarak her zaman elinizin altında olmasını sağlıyor.
Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.
Eklemek istediğiniz şeyin exe dosyasını ( yani tıklayınca çalıştıran simgesini ) sürekleyerek dock'un ( çubuğun ) içine bırakınız. Daha sonra sağ tıklayarak simgeleri kitle derseniz, kazayla bu dosyanın buradan kaybolmasını engellemiş olursunuz. Klasörleride aynı mantık ile sürükleyerek bırakabilirsiniz. Kaldırmak istediğiniz şeyler içinde sağ tıklayarak sil ( simgeleri kilitle iptal etmelisiniz önce ! )  yada sürükleyerek dock'un ( çubuğun ) dışına bırakmanız yeterlidir.

Bu programı diğer dock programlarından ayrı kılan özelliği ise eklentiler ile zenginleştirilebiliyor olması. Yukarda gördüğünüz gibi açılmayı sağlayan şey mesala bir eklenti. Tek yapmanız gereken buradan indirdiğiniz eklentileri kategorisine göre c:/program files/rocketdog/Kategori ( icon, docklets, skins ) içerisine zipli şekilde değil, zip'i bir klasöre açacak şekilde ( sorun çıkmaması açısından zip dosyasına sağ tıkla, klasöre aç yada buraya aç demeniz yeterli ) yerleştirmenizdir.

anasayfasına giderek programı indirmek için buraya, eklentileri için buraya tıklayınız.

Not: Sistem kaynağı olarak Ram'den 10 Mb yer çalmaktadır. Bir dünya şey tıkarsanız içine muhtemelen artıyordur ama resmi rakam bu şekilde.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder