24 Mayıs 2008 Cumartesi

Windows vista üzerine ( birlikte ) ubuntu ( linux ) kurmak ( kurulumu ) 3

Ubuntu distrosunu nasıl kuracağımız sorununu hallettiğimize göre sıra geldi sorunsuz bir şekilde Ubuntu kullanmak için ilk etapta neler yapacağımıza. Ubuntu kurduktan sonra ilk yapmanız gereken synaptic paket yöneticisi'ni açarak EnvyNG yazılımını edinmek. Bu yazılım sizin için ati ve nvidia ekran kartı sürücülerini bulup bilgisayarınıza yüklüyor ve oldukça güzel iş görüyor. Bunun için yapmanız gereken işlem sırası çok basit, sadece ekran kartınızın markasını seçmek yeterli, gerisini kendisi hallediyor.


ikinci olarak windows altındaki dosyalarımıza ulaşmak, kopyalamak, silebilmek için yine synaptic
üzerinden ntfs -3g programı ve tools yazılımını indiriyoruz. Programı çalıştırdıktan sonra gerekli yerleri tikleyerek hallediyoruz.


Şimdi geldi son rötuşlara. Bilgisayarımız Mp3 çalsın dvix filan oynatsın diye buradan devam ediyoruz. Bu site aynı zamanda Türkçe içerik olarakta oldukça iyi bir kaynak ( forum ).


görsel efekleri artırmak ve comfiz'in nimetlerinden faydalanmak için ( Ubuntu'da comfiz yüklü olarak geliyor ) system-> tercihler -> görünüm -> visual effect -> extra seçeneğini seçiyoruz. Bu tür bir işlem bilgisayarımı çok zorlar diye düşünmeyin zira ben 7200 paylaşımlı ekran kartım ile bile kasmadan bu efeklerin tadını çıkarabiliyorum.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder