31 Mayıs 2008 Cumartesi

Eski oyunlar

Bilmiyorum fark ettiniz mi ama D&R bu aralar gayet güzel eski oyunları mağazasında satmaya başladı. Peki bundan bize ne? Bizi bu çok ilgilendiriyor çünkü hem oyun oynayacağız, hemideh orjinal oyun alacağız. Şimdi üst limit olarak 20 ytl'lik bir fiyat koydum. Şuan korsan bir dvd bile 5 - 10 ytl arasında satıldığını düşünürsek gayet makul bir limit.

Dikkat birazdan yoğun bir nostarji bombardımanına tutulabilirsiniz. Bunların içinde eğer ki oynamadığınız varsa alınız, oynayınız. bunların hepsi rahatlıkla 5 yaşında bir bilgisayarda bile gayet güzel çalışabilecek oyunlardır. Bu oyunlar yine büyük kısmı paylaşımlı ekran kartına sahip laptop'larımızda da çalışabilecek oyunlar. Madem bilgisayarı yenileyemiyoruz, o zaman biraz eskileri karıştırmanın zamanı gelmiştir.

Command and concquer Genarals. Tür olarak strateji olan bu oyun 2,70 YTL. Hala iyi sayılabilecek grafiklere sahip.


Strateji olarak çok eğlenerek oynadığım bir oyun varsa oda budur. Çılgınlar gibi yüzlerce, binlerce adam basmaktan hoşlanıyorsanız, oyunlarda tank, uçak yerine piyadelerle oynamak istiyorsanız bu oyuna bir göz atın. Cossack yazan bütün seri iyidir. Fiyatı 9 Ytl.


Bu Fps olarak oyanan ve birazda içinde Rpg barındıran bir oyun. Hitman yokken bu vardı. Karanlık benim en iyi dostumdur, kaya gibi hareketsizim, benim burada olduğumu Tanrı bile bilmiyor. İşte Thief diğer adıyla Hırsız oyunu. Dördüncüsünün yapımına başlandı söylentileri ortada dolaşırken serinin ilk oyununa bir göz atmak fena olmaz herhalde. Grafik kalitesi ortanın biraz üstüdür. İnce ayar yaptırmaz oyun. Bunun yanında Masaüstünde sorun çıkarmasada Dizüstü bilgisayarların ekran kartlarını hala zorluyor. Fiyatı 9 Ytl.


Eğer ki yavaş yavaş Rpg ( role playing game ) yani rol yapma oyunlarına geçiş yapmak istiyorum diyorsanız, başlangıç oldukça iyi bir oyun bu. Çakma kahramanımız, komik senaryo ile zamanının en iyi Rpg oyunlarındandı. Fiyatı 13 ytl.

Bu oyunu eğer korsan alırsanız bir çok bug ve bilgisayarın ansızın çökmesiyle birlikte nefret ederek oynarsınız ama eğer ki orjinal alırsanız, sitesinden güncellemesini çekerek oldukça yaratıcı ve eğlenceli bir oyun oynarsınız. Fps ve Rpg öğeleri oldukça güzel yedirilmiştir bu oyuna. Uçurumun kenarındaki org'a tekme koyup uçurumdan atabildiğiniz, eski Robin hood filmlerinde olduğu gibi mumluğu kesip kendinizi yukarı çekebildiğiniz, çevre etkileşimi iyi olan güzel bir oyun. 13.5 ytl fiyatı.



Hala oynamadıysanız, Mutlaka oynamalısınız bu oyunu. Fps kavramına yenilikler ekleyen, ada'da geçen ilginç konusu ve açık alanda Fps oynamanın verdiği zevkle gelmiş geçmiş en iyi Fps oyunlarından biri. Fiyatı 13.5 ytl.



Stratejinin Yeni Derinliği Görkemin Yeni Doruk Noktası 6 kampanya ve 30 görev sırasında, bölgeleri fethet, şehirleri yönet ve stratejik oyun sisteminde kahramanını yetiştir. 200 yetenekten, 170 yaratık kabiliyeti ve 40 büyü'den seçimini yap ve kendi kahramanını ve onun ordularını oluştur. (tanıtım yazısı, ben oynamadım ama çok farklı bir şey oynamak istiyorum diyen herkese tavsiyemdir. ) fiyatı 13.5 ytl.

Oynadığım en eğlenceli araba yarışı bu oyundur. Arabayı parçalayarak yarışma, şöförü bir dart tahtasına fırlatmaya çalıştığımız mini oyunlarıyla hala oynanabilen oldukça iyi grafiklere sahip bir araba yarışı. Fiyatı 16 ytl.


Oyunun tek sorunu ilk versiyonu gibi kısa olması. Bunun haricinde birincisini oynadıysanız yada bu aralar oynayacak güzel bir Third Person ( üçüncü şahıs oyun ) bulamıyorsanız göz atın derim. 16 ytl.


Oynarken beni yeri gelince zıplatmış ( korkudan ) adını hak eden ( fear ingilizcede korku demek ) oldukça başarılı bir Fps. Multiplayer internettede takılabilirsiniz. İnternet üzerinden oynuyorsanız oldukça hızlı bir multiplayer deneyimine hazır olunuz. Oyunda yapay zeka oldukça iyidir. Fiyatı 18 ytl.


Tatlıyı sona sakladım. Bit tabi Gta. şuan bu oyun 20 ytl'ye kadar düştü. Bu oyunu bilgisayara yüklemek demek 1 ay başka oyun oynamayacağımı tahahüt ediyorum demektir. Küçük bir tavsiye bu oyunu alan snopy gibi PC'ye takılan bir Playstation kontrolüde alsın. Daha zevkli oluyor.



Share:

0 yorum:

Yorum Gönder