17 Mayıs 2008 Cumartesi

Online rss Okuyucular

Rss artık hemen herkesin vazgeçilmezi oldu. Örnek vermek gerekirse bu siteye artık Rss ile takip edenlerin sayısı, normal takip edenleri geçti ( google analytcs raporuna göre ). Rss okuyucuları iyi has güzelde, bazen laptop vb şeyler yanımızda olmuyor. Mesala tatile çıkıyoruz yada öğrenci olduğumuz için bize ait bir bilgisayarımız yok. Bu durumlarda işte her yerden ulaşabileceğimiz Online Rss Okuyucuları ( ORO diyelim biz buna :) devreye giriyor.

Siteler genel olarak aynı mantıkla işliyor. Öncelikle ücretsiz bir hesap açıyoruz. Sevdiğimiz ( takip etmek istediğimiz ) sitelerin Rss besleme linklerini bu sitelere ekliyoruz ve tadaaa artık her yerden ulaşabileceğimiz bir Rss takip sistemimiz var.

Bu konuda akla ilk gelen google reader. Artık bir standart haline gelmiş google sadeliği her yerinde buram buram kokuyor. Google hesabınız ile ( yoksa buradan alabilirsiniz ) kullanabiliyorsunuz. Türkçe dil desteği sunması da ayrı bi güzellik.

Diğer bir alternatif ise oldukça popüler olan ve bir siteden ziyade bilgisayara kurulu bir program gibi hissettirmesiyle bloglines sitesi. Daha sade ve anlaşılır bir şey isteyenler için ise NewsGator sitesini tavsiye ederim.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder