21 Mayıs 2008 Çarşamba

Asus Eee Pc


Asus herkese bir bilgisayar ile ortaya attığı Eee pc kavramı geç de olsun Türkiye'ye geldi artık. İlerleyen zamanlarda Asus Eee Pc'yi ayrı bir marka yapmayı ve kendi ismiyle satmayı planlıyor yani şimdi mağazalara deli gibi koşup bu dizüstü bilgisayarlar için kendimizi parçalarsak, bir sonraki sürümde Asus adını görmeyiz. Buna değer diyenler için şimdilik Ereyon gibi alışveriş siteleri ile teknosa mecidiyeköy şubesine davet ediyoruz ( bu gün satışa çıkıyor ).

Peki bu Eee Pc nedir? Yenir mi? Niye bu kadar merakla bekliyor insanlar? Bu soruların cevapları azz sonra, bizi izlemeye ( okumaya devam ) edin .

Önce reklamlar; Msi Bunun gibi bir dizüstünü ( 10 inc olacak ) yakında daha ucuza piyasaya sunacağını söyledi. Reklamları izlediniz ( okudunuz ).

Asus Eee pc'ler 9 " ( inc ) boyutunda hdd yerine ssd denilen usb flash disklerinizle aynı teknolojideki flash hard disklere sahip 1 kg'ın altında bir hafifliğe sahip, genel olarak palm'ın biraz daha büyük versiyonunu istiyorum ben, internete giriyim, ofis dosyalarımı hallediyim yeter bana diyenler için ve bittabi öğrenci adam için ideal laptop. Fiyat olarakta nispeten uygun bu laptoplar. İki türü var.

İlk versiyon Xp yüklü olarak geliyor ama ben böyle bir bilgisayarda Xp ile performans alınacağına inanmıyorum, o yüzden oturup beklemek gerek kanımca ama bunun yanında linux versiyonu alıp üstüne çok güzel Xp'de kurulabilir ama bunu benden duymadınız.

İkinci versiyonu linux işletim sistemine sahip ve Xp'ye lisans ücreti ödemediğiniz için, arada fiyat farkı olmasın diye hard disk ( hafızası ) daha fazla olan versiyonu var.

Birde 20 gb flash disk eklenmiş linux versiyonu var ki benim size tavsiyem budur. İncelemek için buraya bakabilirsiz.

Ereyon satış fiyatı 767 ytl miş.

Özünde 9 " 512 mb ram ve 4 gb hdd olan küçük bir dizüstü bilgisayar.

Share:

1 yorum:

  1. Sdn editörü Berkin bozdağ şöyle bir şey yazmış ürünle ilgili olarak.

    "Değerli Dostlar,

    Asus'la aynı hataya düşmeyin, bu, öğrencilere hitap eden bir dizüstü bilgisayar değil. Düşük maliyetli ve hafif bir dizüstü bilgisayar olarak düşünülmeli. Bir markadan tam özellikli 1 KG'lık bir dizüstü almak isteseniz 5000 YTL vereceksiniz, kırpılmış bu makineyi aldığınızda 500 YTL veriyorsunuz. Olay bu.

    Öğrencileri ve çocukları hedefleyen Asus, ürününü Intel Classmate PC ayarında ayağa düşürmüş oldu. Zaten Eee PC ismi bile faul ya, neyse :D Sonuçta istediği yerden tam klavye keyfiyle shell açıp sunucu yönetmek isteyecek adam da bu ürüne para vermeyi düşünüyordur. Ama yapılan ana sınıfı müsamerelerini burada yayınlasak kimse bu ürünü almaz herhalde. Merak etmeyin, yayınlamayacağız. Her tarafta çocuklar vardı. :D Rahatsız oldum, o derece.

    Neyse ki siyah modeli de var. Daha ciddi birşeyler almak isterseniz, iyi bir tercih olabilir. Fiyatı konusunda; evet 9 inçlik olan Türkiye'de fazla pahalı. İnsan 700 liraya Eee PC alacağıma 1400 liraya 12 inçlik Intel Pentium Dual Core işlemcili ürün alırım diyor.

    Güzel günler."

    YanıtlaSil