13 Mayıs 2009 Çarşamba

Read it later Firefox eklentisi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/images/p/22299/1214060256 Bazen vaktimiz olmadığı anlarda ilgimizi çeken bir yazıyı saklama ihtiyacı hissederiz. Yada bir konu hakkında araştırma yaparken alakalı alakasız, o an ilginç gelen bir çok şeyi saklamak için yerimlerini ( / sık kullanılanlar ) eklerken buluruz. Burası bir yerden sonra o kadar şişer ki oturup silmeye başlarız. Karışık diye acayip klasörlerimiz oluşur. 

İşte Read it later burada devreye giriyor. Sürekli lazım olmayan ama ilginizi çeken bir yazıyı sizin için saklıyor, isterseniz sayfayı çevrimdışı olarak kaydetmenizi de sağlıyor. bunu bir liste halinde size sunuyor. 

Kullanımıda oldukça basit. Yarı Türkçe bir menüye sahip. İşin özünde sağ üst köşeye ana menüsü yerleşiyor. Buradan işaretlediğiniz yazılara ulaşabiliyor veya ayarlar vs işleri hallediyoruz. Bunun yanında araç çubuğuna bir Tik işareti geliyor ( üzerine gelince Daha sonra oku yazıyor ). Buna basınca sitenin tamamını işaretlemiş oluyorsunuz ( yani kısaca algilama.blogspot.com diye kaydetmiş oluyor ) ama sitenin tamamını değil de ilginizi çeken belli linkleri / başlıkları işaretlemek istiyorsanız sağ alt köşeye yerleşmiş tik işaretine tıklayarak seri bir şekilde işaretliyorsunuz ( yani algilama.blogspot.com/hedeloy gibi ). 

Kendisi Iphone ve google reader ile de kankaymış. Sitesinde bulunan videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Firefox eklentisi sayfasına giderek de indirebilirsiniz. Son olarak anlaşılan ilerki bir tarihte diğer internet tarayıcılarıyla da çalışması için çabalanıyor.
Share:

1 yorum:

  1. ilkler yine firefox dan :))
    paylaşım için teşekkür ederim. ben de artık bloglandım...uğur bahsetmiş sanırım. beklerim efendim...takipteyiz artık :)

    YanıtlaSil