2 Nisan 2009 Perşembe

Benq Q41-LE05 C2D Dizüstü ( laptop ) tavsiyesi

  Resimde görebileceğiniz gibi ürünün ilk dikkat çeken kısmı kapağın üstünde bulunan ekran. Bu ekran Windows SideShow olarak adlandırılıyor. Kısaca açıklamak gerekirse bilgisayarınızı açmadan e-postalarınıza bakmanıza, müzik dinlemenize ve benzeri işleri halletmenizi sağlayan bir uygulama. 
Ürün linux işletim sistemi ile birlikte geliyor. 14.1 inc genişliğindeki ekran 1280*800 çözünürlüğe sahip. Ekran kartı olarak Sis Mirage 256 Mb paylaşımlı bir kart kullanıyor. Sis kartları hakkında pek bir tecrübem olmadığı için performansı hakkında yorum yapamayacağım ama Call of Duty oynamak gibi bir iddanız yoksa bütün multimedya ve ofis uygulamalarınızın altından rahatça kalkabileceğini düşünüyorum. 

Ürünün diğer özelliklerine göz atarsak, intel Core 2 Duo işlemciye sahip. Burada 2 rakamı işlemcilerin 64 bit destekli olduğunu gösteriyor ( iyi bir şey yani ). İşlemci hızı bu tarz dizüstüler için oldukça iyi bir değer olan 2.4 Ghz hızında. Ram olarakta 3 Gb boyutunda DDR2 ( 667 Mhz ) ram kullanılmakta. 3 Gb Ram oldukça bonkör bir değer. Tek sıkıntı olarak gördüğüm şey 160 Gb Hard disk ( hafıza ) sahip olması. 

Ürün görebildiğim kadarıyla en ucuz olarak Hizli Al sitesinde satılmakta. Kdv dahil ve %8 kdv indirimli fiyatı 1,251.04 TL .
Share:

4 yorum:

  1. ürünün özelliklerine göre fiyatı gayet makul. zaten bilişimde vergi indirimine gidilmesi sebebiyle, şu sıralar pc veya laptop almanın tam sırası. ama iyi karar vermek gerek. yani ne istediğimizi bilmemiz gerekiyor. eğer oyun oynamak istiyorsak, laptop için biraz daha bütçe ayırmak lazım. bakıyorum çoğu insan laptop alıyor ama makine evde masanın üstünde yatıyor. o zaman laptop almanın manası ne? o paraya çok daha yüksek performanslı bir masa üstü almak varken...

    YanıtlaSil
  2. dedikleriniz aklıma benim kuzeni getirdi. Dizüstü aldı, evde mouse ve klavye bağladı. Oldu masaüstü sana.Yetinmedi sonradan da monitör de bağlayacam , bunun ekranı küçük diyince delirtti beni.

    Bu tarz yaklaşan arkadaşlar için nintendo wii ebatlarındaki asus eebox serisini tavsiye ederim. 600 $ filan galiba fiyatı.

    http://getir.net/w7i

    YanıtlaSil
  3. malesef durum bir çok laptop kullanıcısı için böyle. annemden biliyorum:) hatta yakın bir arkadaşım sırf televizyona bağlayıp film izlemek için hdmi çıkışlı bir laptop aldı. 1200 küsür dolar saydı makineye. halbuki western digital'in yeni çıkan wd tv'si 300 tl! hem de 1080p full hd. okumadığı format yok aletin.

    hem kriz var diyorlar hem de paraları savuruyorlar rüzgara:)

    YanıtlaSil
  4. Tabi insanın doğasında biraz maymun iştahlılık var. Özeleştiri yapmak gerekirse benim sırf almış olmak için aldığım bir dünya elektronik alet vardır. Hani aldıktan sonra bu kadar geniş hafızalısına ne gerek vardı aslında vs dediğim şeyler. Yalnız bahsetmiş olduğun WD 'leri çok merak ediyorum ama sanki bu tür şeylerde format dayatması vs ile beni kısıtlayacağından korktuğum için bir türlü yanyana gelemedik. Lakin blog'unda okuyunca acaip şekilde kafama yattı. Bahsettiğin gibi Türkçe karakter sorunu zamanla aşılacak bir şey.

    YanıtlaSil