2 Nisan 2009 Perşembe

Asus EEEBOX B202 Masaüstü bilgisayar tavsiyesi

Şimdi bir adet dizüstü bilgisayarı alıyoruz, ekranı atıyoruz, sonra bunu bir oyun konsolu gibi dik konuma getirip, çiçek, böcek desenleriyle süslüyoruz. Tataaa karşınızda Asus EeeBox serisi. Piyasayı kasıp kavuran eeepc ( mini pc ) olayından sonra Asus masaüstüne de göz dikti. 
Kısaca bu ürünün özelliklerine bakmamız gerekirse, Intel Atom N270 1.6 Ghz hızında bir işlemcisi, 1 Gb DDR2 ( 667 Mhz ) ram, 80 Gb Harddisk, intel 256 Mb paylaşımlı ekran kartı var. Hard disk ( hafıza ) oyun oynama amacı taşımadığı için yeterlidir, ayrıca Harici hdd ile hafıza artırılabilir. 

Bunun yanında Kasa üzerinde kart okuyucu, DVI-I Port, Vesa Duvara Montaj Aparatı, ethernet girişi mevcut. Ebat olarak 223 x 177 x 28 mm ( 22cm'e 18 cm ve 3 cm kalınlık ) değerlerine sahip. 26 Db gürültü oranıyla sessiz, çok sessiz bir bilgisayar. 

Kısacası özellikle ofis ve evde internet, multimedya amaçlı bilgisayar arayanlar için alternatif, şık bir bilgisayar. Kesinlikle performans bilgisayarı değil! Fiyat performans olarak kendiniz daha güzel bir sistem toplama ihtimaliniz de mevcuttur ama bu kadar şirin ve komplike olması zor ( bir de sessiz ). 

Ürün Windows Xp Home sürümü ile geliyor. Kangurum sitesindeki fiyatı 600$ ( yuvarlak olarak 990 tl ). Bu ürünün yanına bir de 19" monitör alacaksanız 250 - 300 ytl daha fiyata ekleyebilirsiniz. 
Share:

2 yorum:

  1. ben asus'u dizüstündeki toshiba'ya benzetiyorum biraz. yani aynı emsaldeki ürünlerden her zaman daha pahalı. ama gerek tasarımlarıyla, gerekse kalite ve verdiği ürün garantisiyle her zaman bir adım önde.

    YanıtlaSil
  2. Asus bu konularda genelde öncü, bunun kaymağını yemekten de hiç bir zaman çekinmedi. Lakin şöyle bir bakınca eeepc çıkaracam, na böyle cücük kadar olacak dedi. Herkes manyak mısın derken, bir baktılar kendileride çıkarıyor. Bu masaüstü işide tutacak. Bir kaç kere yakından inceleme fırsatım oldu, tam anneye doğum günü hediyesi. Alsın , kurcalasın. Anneye koca kasayı gösterince ürküyor tabi, halbukisi bu tam üzerine dantel konulacak bir şey :))

    Gene aklıma geldi, bu windows side show işini de sanırsam ilk asus yapmıştı ( tabi hayvan gibi atıyor da olabilirim. Emin olamadım şimdi ).

    Asus iyidir genede, Anakartta Asus, işlemcide Amd, Ram denince de Ocz denilirse ben şahsım adına durur dinlerim. İlginç bir şeyler vardır o sohbette :d

    YanıtlaSil