23 Şubat 2009 Pazartesi

İnternet Radyolarını ( yayınları ) kaydedin.

Aslında bu oldukça basit bir yöntem ile halledebiliyoruz. Daha önce burada bahsettiğim Aimp 2 programını bilgisayarımıza kuruyoruz.  Bu program bildiğimiz Winamp tarzında bir müzik ses dosyası oynatıcısı ( ama Winamp'tan daha iyi ). Program Türkçe Dil desteğine sahip. Programı kurduğumuz zaman ilk yapmamız gereken seçenekler kısmından internet ses akışı ksmına gidiyoruz. Bakınız alttaki resim; 
 
Bu kısımda kayıtların nereye ( c:\Radyo gibi ) ve hangi formatta ( *.Mp3 128 kbs  gibi ) kaydedileceğini belirtiyorsunuz. İnternetten dinlediğiniz yayınlar genel olarak 128 kbs kalitesindedir, bu yüzden daha yükseğe çekmenin size yer kaybından başka bir getirisi olmayacaktır!. Bunun haricinde default ( öntanımlı ) olarak wma geliyor ama ben Mp3 daha kullanışlı olduğu için, format olarak Mp3 kullanmanızı tavsiye ediyorum. 
 
Bu kısmı halletiğimize göre geriye sadece Radyo yayınına ait linki ( örnek olarak Virgin radyoyu dinlemek için bu link ( açık şekilde yazmak gerekirse http://live.medianova.tv/virgin/virgin_64k.asx )) kopyalayarak URL / Radyo Ekle kısmından ( Kısayolu Ctrl + U ) ekliyoruz. Artık Aimp 2 üzerinden radyo dinlerken kayıt yapmak istediğimiz zamanlarda sadece aşağıdaki resimde gördüğünüz düğmeye basmamız yeterli yada seçeneklerden bir kısayol atayarak bu kısayolu kullanmamız kafidir. 
Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.
Share:

1 yorum: