17 Ağustos 2016 Çarşamba

Border Collie ile ev halleri 1

İnternette genel bir arama yaptığınızda aslında bir siteden alınmış bir yazının çeşitli versiyonları haricinde çok fazla bir bilgiye ulaşılamıyor.

İşin aslı hiç aklımızda yokken kukileta (kısaca kuki) birden hayatımıza giriş yaptı ve herkes gibi bizde bir bakalım ne diyorlar internette diye bakınca malum soru ve cevabı ortaya çıktı. 

Border Collie evde beslenir mi? Eğer sahiplenmediyseniz ve niyetiniz varsa cevabım hayır, beslenmez, çok zor olacağı yönünde. Ama bir şekilde bizim gibi kendisini kucağınızda bulduysanız bazı şeylere hazırlıklı olun. 

Bu cinsin şarj süresi çok kısa. Yani demek istediğim, kendisini bayılana kadar yorun (koşma, oyun,  ve benzeri aktiviteler ile), yorgunluğu göre bir iki saat sonra fabrika ayarlarına geri döner. Evin içinde bile ansızın bir enerji patlaması yaşayıp oraya buraya koşturmak isteyebilir (şahsen biz kiralık da olsa bahçeli veya terası geniş bir ev bakmaya başladık). Bu yönden evin içinde bakmaya çabalayacaksanız (bakınız kiralık ev arayışımız :) kendisini mutfak ve yatak odanız haricinde kısıtlamayınız. Odalar arasında koşturabilsin. 

5 aylık kızımızın dişleri şuan kaşınma evresinde ve evde yalnız kaldığı anlarda her şeyi kemirebilme potansiyeli mevcuttur. Köpeklerde zaman kavramı olmaması sebebiyle birşeyi yaparken yakaladığınız zaman kızın, sabırlı ve tutarlı olun. 

Yatak odanıza alırsanız, bu noktadan sonra hep orada yatmak isteyecektir, yapmayın. 

Tuvalet eğitimi konusunda, kendisini arada evde yalnız bıraktığımız için itliğine yaptığını düşünmekle birlikte şuan için bir gün yapması gereken yere, bir gün kafasına göre devam ediyor. 

Bunun haricinde ama evet zeki bir köpek. Bir çok şeyi çok çabuk kavrayabiliyor. Çoçuklarla iyi geçiniyor, bazı konularda çok inatçı olabiliyorlar, enerjikler, oyuncular, başka köpeklerle oynamayı seviyorlar ama bu konuda seçiciler kimisine hırlarken, kimisiyle saatlerce oynuyorlar. Eve alıştıkça, sahiplendikçe zapt etmeniz zorlaşacak. 

Şimdilik aklıma gelenler bu kadar. Sorularınız olursa yorum kısmına yazmaktan çekinmeyiniz. Bildiğimiz kadarıyla cevaplamaya çalışırım ama benimde uzman bir bakıcı olmadığımı bilin. Sizden çok farklı durumda değilim sonuçta. 
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder