29 Kasım 2009 Pazar

HDR wallpaper ve resimler


 Son zamanlarda yeni bir akım var. Photoshop yardımıyla, D-SLR makinalarla çekilmiş, içinde yüksek miktarda ışık bilgisi saklayan resimler üzerinde oynama  ile elde ediliyor. Daha fazla bilgi için Ek$i'ye ve  Wiki'ye başvurabilirsiniz. Nasıl yapıldığı da burada anlatılmış. Video isterim diyenlere buraya.

Sizin için derlediğim ve yüksek çözünürlükte  resimleri indirebileceğiniz bir kaç kaynak;

Share:

24 Kasım 2009 Salı

Samsung R620 - JS01TR laptop / dizüstü tavsiyesi


 İşte karşınızda olması gerektiği gibi bir dizüstü bilgisayar. Samsung bildiğiniz gibi monitörden, dozere kadar bir çok sektörde başarılı ürünler üreten bir firma. Yakın zamana kadar Türkiye'ye getirmediği dizüstüleri piyasaya girdiğinden beri, ilginç modelleri ile dikkat çekiyor. Bunlardan bir taneside yanda gördüğünüz dizüstü.

Özelliklerine bakarsak, ürün 16 inc ( yani standart laptop çantalarına sığmıyor ( bir parantez daha açmak icap ediyor, kanırtarak girebiliyor )),  Nümerik tuş takımı ( ki ofis ve cad işlemlerinde çok işe yarıyor ), intel'in 64 bit'lik çift çekirdek ve 2.5 Ghz hızında işlemciler, 4 Gb ddr2 ram ve ATI Mobility Radeon HD 4650- 1 GB gDDR3 ekran kartıyla destekleniyor. Bunun yanına bir de 500 Gb hard disk koyulmuş. Kısaca bu sistem bir çok masaüstü bilgisayardan bile ( hazır satılan, casper, exper, pro2000 vs ) daha iyi bir donanıma sahip. 

Ürünün eksi yönü olarak ekran çözünürlüğünün 1366 x 768  olması var. Daha yüksek çözünürlük değerlerine sahip olabilirdi. Büyük ihtimal oyunlarda performans kaybını önlemek amacıyla böyle bir şeye yöneldiler. Amma velakin bu çözünürlükte bile şaşırtıcı derece iyi performans elde edildiği konusunda bir yazıyı bu ayki oyungezer'de okudum. 


Gelelim fiyat konusuna. Ürünün anahtar teslim fiyatı 1000$+ KDV. Yani yuvarlak hesap 1.750 TL. Fiyat ilk etapta biraz fazla gelse bile, çok uzun zaman eskidiğini hissettirmeyecek bir donanıma sahip bir bilgisayar olduğunu gözönüne alırsak, bence değer. Ürünü ucuz bulduğum popüler satış sitelerinden birisi hızlıal.com.

Share:

Youtube ve yasaklı sitelere Dns ile erişim


Bunun için en meşhur uygulama OpenDns'dir. Opendns ile ilgili bazı yorumları Ekşi'den bakabilirsiniz. Yinede ben opendns yerine daha sorunsuz olan Pardus'un DNS ayarlarını tercih ediyorum. Hiç bir ayar yapmadan bütün sitelere girmenizi sağlayan Pardus DNS numaraları;





193.140.100.210
193.140.100.215
194.27.222.62    



Bu numaraları nasıl gireceğiniz konusuna gelirsek;




Windows  Xp için DNS ayarları










 


  





Aşağıda daire içindeki alana


193.140.100.210 


193.140.100.215
194.27.222.62    


rakamlarından ikisini giriniz.











Windows Vista için Dns ayarları
















 














 





Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4)










Aşağıda daire içindeki alana


193.140.100.210 


193.140.100.215
194.27.222.62    


rakamlarından ikisini giriniz.









 



Not: Bu link bir sebepten öldüğü için yeniden yayınlıyorum. Bu işlemi yaptıktan sonra bilgisayarınızı baştan başlatmayı unutmayınız. Birisi bunun nedenini sormuş. Sebebi windows'un biraz mal olmasından kaynaklanıyor. Windows üzeride yaptığınız bir çok ayar kendisini baştan başlatmadan uygulamaya koyamıyor. Bu yüzden doğru yapmış olsanız bile olmadı diyip direk eski haline getirmeden önce bilgisayarınızı bir kez daha baştan başlatıp denemekte fayda vardır. Sadece bunun için değil, her tür windows uygulamasında da .
Share:

6 Kasım 2009 Cuma

Algilama blog V.3.0


Yeni yüzümüzle yeniden merhaba. 6 önceki yazıma bakıyorum da, ben bu blogu hiç normal yollardan temasını yenilemiyorum. Bu sefer eski temaya, şu meşhur uzun yazılar için " devamını oku " butonunu eklemeye çalışırken ve tamamen benden kaynaklanmayan bir nedenle sağ sütünun tamamını kaybetmem yüzünden oldu. Aslında eski temada gayet güzeldi. Eski temayı normal haline getiremeyince, yeni bir temanın vakti geldiğini anladık. Ama bu geçiş biraz sancılı oldu.

Öncelikle Google ( blogger ) bana zorla klasik temaları seçmem konusunda ısrar etti. Bende eski bir hile olan, siteyi tamamen ortadan kaldırıp, yeniden blogu açma yoluna gittim. Bu yüzden google Friend takipçilerimi kaybetmiş oldum. Onlar için bu blog silinmiş görünüyor artık. Umarız kendileri siteyi normal yollardan da takip ediyordur. Eski yazıları yedeklerden çağırıp, bloga yeniden yükledik (Bkz: Blogu içe aktar ). Bu yüzden sağda solda bu blogdan link verdiyseniz, artık ulaşılamıyor. Google aramalarda da görünüyor mu ? henüz bilmiyorum.

Yenilikler açısından ise, sizinde ilk fark edeceğiniz gibi blog artık tamamen bir site görünümüne geçti. Bu sayede aramalarla gelen kullanıcılar daha geniş bir arşive ( ve ilk kez girenler ) ulaşma imkanı doğdu. Google analytics verilerine göre, bu kesim epey büyük kullanıcı kitlesine eşit. Genel olarak takipçilerimden ( ki yamulmuyorsam 50 kişi civarında bu ) farklı olarak, günlük bu siteyi 150 kişi daha, çeşitli aramalarla geliyor. Etiketler artık tag bulutu şeklinde. Site açılım hızında eski versiyona göre pek bir değişiklik yok. Sitenin sol sütünunda bulunan resimlere tıklamanız durumunda sizi bir süpriz bekliyor. Bunun haricinde yeterince ilgi görmediğine inandığım konularda artık alt kısımda sabit olarak duruyor. En son olarak ne zamandır yapmak istediğim iletişim kısmı yayına girmiş bulunmakta. Gerekli bilgi orada verildiği için daha fazla ayrıntıya gerek yok.

Yarın bir gün bu temayı da bilinmeyen bir sebepten mahvedeceğim için tarihe not düşmek adına sitenin görüntüsünü de sakladım. Sitenin görüntüsü screengrab ile aldım. Tema olarak Hybrid Galleryden faydanlandım. Türkçeleştirmesi kolay ama bazı linkleri nasıl verebileceğimi çözmek vakit aldı. Bunun yanında eğer ki blogunuzda yıldız vermek gibi süslemeleri seviyorsanız, kullanamayacağınız bir tema. Aklınıza takılan soruları istek veya yorumlar kısmından sorabilirsiniz.





Share:

İletişim / istek / şikayet vs


Yeni temamızla karşınıza çıkarken, ne zamandır aklımda olanları yapmak içinde bir fırsat doğmuş oldu. Bana herhangi bir konuda ulaşmak, fikir paylaşmak ve hatta eleştirmek için kullanabileceğimiz bir başlık olması amacıyla bu başlığı açtım.

Bunun haricinde ben size özelden ulaşmak istiyorum diyenler için hala Google ve Blogger profillerinde Mail adresim mevcuttur. 
Share: