16 Temmuz 2009 Perşembe

Fox Tab sekmeler arasında gezide areo özelliği

Windows Vista ile hayatımıza areo özelliği girdi ( gerçi benzerleri Linux üzerinde mevcuttu ama ) . İşte bu pencereler arasında gezi işinin aynısını tarayıcınız üzerinde ve sekmeler arasında yapmak fikri nasıl geliyor?  İlginizi çekiyorsa Fox Tab tam olarak bu işi yapıyor.


Bunu yaparken aero haricinde, açtığınız tabları ( sekmeleri ) başka şekillerde de görmenizi sağlıyor ( yan yana, thumbinal denilen karelaj tekniğiyle vs ) ve arka fona istediğiniz resmi koyabilir veya aynı siteye ait çeşitli linkleri aynı grup altında toplayarak  dikkatinizin dağılmasını engelleyebiliyorsunuz. Denemekte fayda var. 

Konuyla ilgili bir kaç ipucu vermek gerekirse. Görüntülemenin ve diğer ayarlara ulaşabilmek için Ctrl+Q kısayolunu kullanıyorsunuz. Bunun haricinde sekmeler arasında geçiş için yine klasik olan Ctrl+Tab tuşlarını kullanıyorsunuz.

Ekran görüntüleri üst kısımda zaten görüyorsunuz ama daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.  Firefox eklentisi sayfasına da buradan.
Share:

15 Temmuz 2009 Çarşamba

7 Temmuz 2009 Salı

Korsan Parti geliyor?

Serdar Kuzuloğlu'nu belki radikaldeki yazılarından, ya da Televidyon.com , yahoyt.com ,alkislarlayasiyorum.com ve kaybolduk.biz sitelerinin yaratıcısı MYK Medya üzerinden  tanıyorsunuz. Belki de adını hiç duymadınız, bu da ihtimal dahilinde. 
kendi blog'unda çok ilginç bir habere yer verdi. Kısaca özetlemek gerekirse;
Türkiye’de Korsan Partisi’ni kurmak için hazırlanıyoruz. Gelişmeleri çok yakında paylaşıyor olacağız. Bu hafta İsveç’te Korsan Partisi yöneticileriyle bir dizi görüşme yapıyor olacağız. Türkiye’deki siyaset yarışının klişeleri içinde değil, farklı bir pencere açma derdinde olacağız.
İnternet kuşağının beklentilerini, değişen kavramları, web düzenini siyasi kanat sınıflandırmalarına hapsetmeden dile getireceğiz.
Bu süreçte fikirleriniz, önerileriniz bizim için çok önemli. Diğer yandan bu süreçte görev almak isteyenlere de gözümüz, kulağımız açık.

Açıkcası yazının tamamını okumanızı tavsiye ediyorum. Özellikle Türkiye'nin sansür ayıbı yaşadığı şu günlerde internet ve bilişimle ilgili sorunları açıkca dile getirecek bir parti fikri, beni heyecanlandırıyor.

Share:

1 Temmuz 2009 Çarşamba

Battlefield Heroes Açık Beta testlerinde



Geçen sene burada duyurduğum BattleField nihayet açık beta testlerine başladı. Oyunu oynayabilmek için kullandığınız tarayıcıya bir eklenti indirmeniz gerekmekte ( tabi bir de üye adı, şifre ) .  Genel olarak firefox kullanıcıları oyunu direk olarak Xpi  yani firefox eklentisi olarak indiriyorlar. Daha sonra sıkıldığınız vakit, yine Araçlar -> eklentiler üzeirnden kaldırabiliyorsunuz. 

Unutmamak gerekir ki bu hala bir beta oyunudur. Yani tamamlanmasına az bir şey kalmış olsa bile, tam anlamıyla bitmiş sayılmaz. Bu yüzden karşılaşabileceğiniz ufak tefek hataları ( bug ) görmezden gelmelisiniz yada böyle bir sorun var diye mesaj atarak  örnek beta testçisi olunuz. Bilemedim bir an. 

Meraklandıysanız buradan devam. Alternatif arayanlara ise Quake Live verelim.
Share: