18 Mayıs 2009 Pazartesi

Open Search Fox ( istediğiniz sitede arama yapın )

Bu eklenti köşede unutulmuş ama bir o kadar da güzel bir şey.  Kısaca ne yaptığından söz edersek, içinde " site içinde ara " tadında herhangi bir şey olan sitede, bu arama yerine sağ tıklıyoruz ve " opensearch plugin'i ekle " diyerek sağ üst kısımda varsayılan  Arama motoru  olarak yer alıyor.

Faydalarına örnek olarak, bir Teknoloji mağazasının sitesinin arama motorunu ekleyerek, bir ürün hakkında bilgi / son fiyatına direk ulaşabilir, işinizle ilgili bir forum veya siteyi ekleyerek direk konuya ulaşma imkanı sağlayabilir. Örnekler çoğaltılabilir.

İndirmek için releases sayfasını ziyaret edebilir yada direk olarak buradan indirebilirsiniz ( buradan indirmek isterseniz firefox bir uyarı verecektir, siteme yüklemesi için izin vermeniz gerekmekte ) .
Share:

Update Scanner ( RSS desteği olmayan siteleri takip etme )

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/images/p/16187/1234729142
https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/images/p/16188/1234729142
Benim blogumda genel olarak bir blogspot hizmeti olduğu için otomatik bir RSS desteği ile birlikte geliyor ama kimi sitelerde RSS desteği olmuyor ( gerek görülmüyor ). Tabi burada bir yaklaşımda, biz süperiz ve bizi takip etmek için düzenli tıklamalısınız siteye ( ama nasıl bir özgüvendir bu, hiç anlamamışımdır ) mantığı var.

Şimdi bu tarz sevdiğimiz ama RSS desteği mevcut olmayan sitelerde imdadımıza Uptadate Scanner geliyor. Kısaca ne işe yarar bu eklenti. Takip etmek istediğiniz sitedeyken bu eklentinin firefox çubuğundaki ikonuna tıklıyorsunuz, solda açılan menüsünden yeni giriş olarak kaydediyorsunuz. sitelerin güncellemelerini ne sıklıkta takip edeceğini, site değişmişse nasıl uyaracağını ayarlayabiliyorsunuz... 


Daha ne olsun ... 

Eklenti için buraya... 
Share:

NewsBar haber takip eklentisi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/images/p/23109/1215534822

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/images/p/23108/1215534708NewsBar eklentisi özellikle tarayıcısını çok nadir kapatanlar için faydalı bir eklenti. Genel olarak bu işi masaüstünde yapan eklentiler mevcut olsa bile, konumuz Firefox ve eklentisi. Bu faideli eklenti adres çuğunun altına yerleşiyor ve RSS desteği sayesinde haberler, farklı sitelerdeki başlıklardan haberdar olmanızı sağlıyor. Her eklediğiniz site bir satır daha yer işgal ettiği için çok fazla siteyi buradan takip etmek akıllıca değil, bunun yerine yine standart Rss okuyuculardan faydalanmakta yarar var.

Share:

16 Mayıs 2009 Cumartesi

13 Mayıs 2009 Çarşamba

TTnet seni Allah bildiği gibi yapsın! He mi?

http://kafa.bobiler.org/upload/photographs/148620496t.jpgBu gün TTnet'in basın toplantısı vardı. Genel bekleyiş yıllardır davaları kaybedip duran TTnet'in artık internetle birlikte Sabit Telefon Hattı şartını kaldıracağını açıklanmasıydı ama Sahipleri yabancı bile olsa Şark kurnazlığında bizden geri kalmayan TTnet, bizi şaşırtmayı yine başardı.

Bu gündür internet ortamında tartışmalara yol açan TTnet'in basın toplantısında en çok tartışılan konu Chip'in kendi sitesinden duyurduğu şu haberle ilgili. Kısaca habere göre TTnet isteyen kullanıcıların mevcut tarifelerinde kalması, isteyenlerin ise yeni esnek paketlere geçme şansı vereceği. Bu esnek paketler bulunduğunuz yerin santralinin kapastesine göre 8 mbit'e kadar ( yani kesintisiz 8 Mbit veremeyebiliriz diyor ) ister kotalı ( 4 gb 29 tl ) , isteyenlerin sınırsız pakete ( ayda 49 tl ) ye geçebilecekleri yönünde.

Herşey ne kadar güzel di mi? İşte kazın ayağı öyle değil ama. Sınırsız tarifede adil kullanım adı altında bir kota var. Yani sınırsız dediğimiz şey 15 gb'a kadar. Bunu aştığınız zaman sizi yıllar öncesinin tarifesi olan 512 Kbit ( Şu anki bağlantımızın yarısı ) hıza geçirecek. Şimdi daha önce burada verdiğim resimde görülebileceği üzere hiç internete girmediğim bir zamanda bile 22 Gb download yapan benim gibi insanlar zaten ikinci günde kotayı dolduruyor. 8 Mbit bağlantıda 4 Gb'lık kota zaten şaka gibi. Hiç ara vermeden tam kapastede indirme yaparsanız 4 Gb'lık kotayı 88 dakikada doldurabiliyorsunuz.
 
Peki bu adil kullanım dediğimiz şeyin dünyada örnekleri yok mu ? Aslına bakarsanız var ama orada mevcut kota 100 Gb ile sınırlı ve sizi anında hızınızı kesmekle tehdit etmiyor. İki üç ay süreyle aşmanız durumunda önce bir uyarı mesajıyla, hala inat ediyorsanız hızınızı mevcut hızın yarısına çekmekle tehdit ediyorlar. Bit tabi yinede bizden daha ucuza bağlandıklarını söylemeye gerek yok.

Peki TTnet durup dururken neden böyle bir şey yapma ihtiyacı hisseti? İşin espirisi tam bu noktada. Temmuz ayında Telefon operatörleri 3G teknolojisine geçiyor. Buda fiyatları henüz kesin olmamakla birlikte , bir aparat sayesinde sadece evde değil, Türkiye'nin her yerinde sabit bir fiyata , şu anki hızımızdan daha hızlı bir internete girme olanağı sunacak. Evde sabit hat'a ödediğimiz parada göz önüne alınırsa bir çok sınırsız internet kullanıcısının bu 3G teknolojisine geçeceği aşikar. Bunun yanında Tellcom gibi firmalar özellikle büyükşehirlerde yaptığı kendi alt yapı çalışmalarıyla 1024 sınırsız fiyatına 5024 Mbit internet hizmeti sunmaya başladı. Kısaca TTnet'in suyu ısınıyor. Bunun farkında olan TTnet bu yeni kampanya ile hem biz kullanıcıları 24 ay kitlemeyi ( kaçırmamayı ), hem de kota sınırı koyarak hazır olmayan alt yapıyı zorlamamayı planlıyor.
 

Zaten şimdi bu kampanya ile abonelerini kitledikten sonra, daha ucuz bir fiyata gene 24 ay abonelik tahahütü ile Vdsl 2 ( 10 mbit, 20 Mbit ) satışlarına başlayacak. Her zamanki gibi abone olmuşlar bir bardak soğuk su içecek. Bu yüzden bu kampanya başladığında, özellikle TTnet klasiği olan üst tarifeye geçtikten sonra alt tarifeye geçiş imkanı yoktur! maddesini de göz önüne alarak, En azından Temmuz ayına kadar beklemenizi ve 3G denilen hizmetin fiyatlarının belli olmasını beklemenizi tavsiye ediyorum. Özellikle 2010 yılında rekabetten dolayı çok büyük fiyat kırımları olması bekleniyor. TTnet'ten kurtulmamıza sanırım az kaldı. Bazen sebat etmek gerek di mi? 

Son olarak Youtube'un yasaklanmasının birinci yılı , hepimize kutlu olsun. Artık internetimiz ,yasaklar sayesinde daha temiz, daha güzel, daha iyi.
Share:

Google Analytics ( sitenizle ilgili tüm istitastikler )

Çok uzun zamandır aklımda bahsetmek isteyipte , bir türlü bahsedemediğim bir google hizmeti bu. Kısaca sitenizle ilgili her tür bilgiyi size sunan bir hizmet. Bir kaç örnek vermek gerekirse ;
 
ziyaretçilerin
,
  • - kaç sayfa görüntülediği
  • lokasyonu ülke, il hatta bezen ilçe
  • sitede bulunma süreleri
  • tekrar geri dönüş istatistikleri
  • browser'ı ve kullandığı işletim sistemi
  • ekran renkleri
  • ekran çözünürlükleri
  • flash sürümleri
  • java desteği
  • bağlantı hızları

Bunun haricinde ;
 
  • trafik kaynaklarının istastikleri ( arama motoru, başka bir siteden yönlenme vasıtasıyla, direkt)- başka bir siteden yönlendiyse hangi siteden ne kadar yönlendirme oluşmuş, yönlenenlerin spesifik olarak nereden ne sıklıkla siteye girdikleri
  • direkt siteye giren kişiler aynı şekilde yukarıdaki gibi
  • adwords üzerinden kaç kişi girmiş
  • hangi arama motorundan hangi kelimeyle hangi gruptaki kişiler kaç kere girmişler. o kişilere ait spesifik detaylar. 
  • hangi içeriğe ne kadar talep olduğu, ve bunun grafiksel gösterimi
  • en popüler açılış sayfaları
  • en iyi çıkış sayfaları
  • yeni özellik; site üzerinde linklerin yanlarına küçük kutu koyup o linke kaç kere tıklandığı
  • eğer sitenizde arama motoru var ise, onun analytics e entegre edip onun arama istatistiklerini de görebilme

Bu kadar faydalı bir hizmet, hem ücretsiz hem de Türkçe. Daha ne isteriz? Bunun nasıl sitemize entegre edeceğimizi di mi ? Bunun cevabı da burada. Adsum sitesinde adım adım neler yapmanız gerektiği anlatılmış. Bir göz atmanız da fayda var.
Share:

Read it later Firefox eklentisi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/images/p/22299/1214060256 Bazen vaktimiz olmadığı anlarda ilgimizi çeken bir yazıyı saklama ihtiyacı hissederiz. Yada bir konu hakkında araştırma yaparken alakalı alakasız, o an ilginç gelen bir çok şeyi saklamak için yerimlerini ( / sık kullanılanlar ) eklerken buluruz. Burası bir yerden sonra o kadar şişer ki oturup silmeye başlarız. Karışık diye acayip klasörlerimiz oluşur. 

İşte Read it later burada devreye giriyor. Sürekli lazım olmayan ama ilginizi çeken bir yazıyı sizin için saklıyor, isterseniz sayfayı çevrimdışı olarak kaydetmenizi de sağlıyor. bunu bir liste halinde size sunuyor. 

Kullanımıda oldukça basit. Yarı Türkçe bir menüye sahip. İşin özünde sağ üst köşeye ana menüsü yerleşiyor. Buradan işaretlediğiniz yazılara ulaşabiliyor veya ayarlar vs işleri hallediyoruz. Bunun yanında araç çubuğuna bir Tik işareti geliyor ( üzerine gelince Daha sonra oku yazıyor ). Buna basınca sitenin tamamını işaretlemiş oluyorsunuz ( yani kısaca algilama.blogspot.com diye kaydetmiş oluyor ) ama sitenin tamamını değil de ilginizi çeken belli linkleri / başlıkları işaretlemek istiyorsanız sağ alt köşeye yerleşmiş tik işaretine tıklayarak seri bir şekilde işaretliyorsunuz ( yani algilama.blogspot.com/hedeloy gibi ). 

Kendisi Iphone ve google reader ile de kankaymış. Sitesinde bulunan videoyu izlemenizi tavsiye ederim. Firefox eklentisi sayfasına giderek de indirebilirsiniz. Son olarak anlaşılan ilerki bir tarihte diğer internet tarayıcılarıyla da çalışması için çabalanıyor.
Share:

10 Mayıs 2009 Pazar

Smile Tv


Smile Tv geçenlerde tesadüf eseri rastladığım ve hoşuma giden bir hizmet oldu. Site kısaca paranıza göz dikmiş. Bunun için yabancı film, yerli film, yerli dizi, belgesel, çocuk, spor ve diğer şeyler hakkındaki film / dizileri bilgisayarınıza cüzi bir ücret karşılığında ( ehehe yalan , dizilerin bölümü 2 tl , belgesel 5 tl  ( aslında bakınca evet çokta para değil )) size sunuyor. Drm koruması ile sunuyor. İndirme sırasında oluşabilecek sorunlar için de kendi indirme yöneticisi mevcut. Bu sayede eğer indirme işlemi bir şekilde yarım kalırsa kaldığı yerden devam ediyor.

Smile adsl kullanıcılarına kıyakları olduğunu söylüyorlar ama kullanıcısı olmadığım için bir şey diyemem. Sonuç itibariyle kimi yönlerden oldukça iyi bir site. Alternatifi hala burada mevcut tabiki.
Share:

Deezer Ve Last Fm Firefox eklentisi

https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/images/p/31607/1240138515 Daha önce size bahsetmiş olduğum deezer sitesinin radyosunu dinlemek için tıpkı Last Fm'de olduğu gibi ( Fire tune ), firefox üzerinden dinlemek için bir eklentiye sahip. Aynı zamanda bu eklenti henüz denemedim ama dediğine göre Last Fm ile de çalışabiliyor. Dİnlediklerinizi profilinizde güncelliyor. Radyoları siteye girmeden dinleyebilmenizi sağlıyor. Vs vs. Deezer ve Last Fm  Firefox eklentisi için buraya bir bakınız.
Share:

Filter Music ( 128 Kbs yüksek kalite radyo yayınları )

Filter Music sitesi sürekli olarak güncellenen ve internet üzerinden 128 Kbs ( yüksek kalite ) internet yayını yapan radyoları kategorilere ayırarak listeleme işini yapmakta. Normal olarak Türkiye'de girdiğiniz bir radyo , genel olarak 64 kbs ile yayın yaptığını söylersem , farkı anlayacağınızı düşünüyorum. 

Siteye dönersek Kategorilere göre seçip yapabileceğiniz gibi, isime göre de arama yapabiliyorsunuz. Radyo'ların açıklamalarının yanında bulunan  ( i )   butonu ile sizi orjinal sitesine yolluyor. Diğer türlü sadece size winamp, vlc player, aimp 2  ya da media player gibi müzik oynatıcılarınızın radyo'yu çalması için gereken *.Pls dosyasını veriyor. 

Son olarak radyoda dinlediğiniz bir parçayı kaydetmek istiyorsanız buraya bir göz atın.
Share:

FrpNet Türkiye'nin Fantastik Kurgu sitesi

 
FrpNet başlıktaki sloganı sonuna kadar hak ediyor.  Site size Frp oyunlarının ( masaüstü ) nasıl oynandığından, en son çıkan fantastik kitaplara , bu kitapların yayın evlerinden tutunda, sizin yazdığınız amatör yayınların yayınlanmasına kadar bir çok alanda hizmet veriyor. Bunun yanında ayrıca Ek$i Sözlük formatında bir fantastik kurgu terimleri sözlüğü oluşturdular ( geyik yok ama ). Ayrıca bir de forumlar mevcut. Dolu dolu bir içeriğe sahip olan bu site altı yıldır hizmette. 

Sahip olduğu kategoriler şu şekilde; 
Diyarlar
 Bilgi
 Yazılar
 Galeri
 Kitaplik
 Diğer
 Forum
 FrpNet Sözlük
Frp veya Fantastik kurguya, kısaca konuya az bile ilginiz varsa takip etmeniz gereken site budur!.. 
Share:

8 Mayıs 2009 Cuma

Sky Drive 25 Gb online ücretsiz depolama alanı

Bir değil, beş değil, on değil tam yirmibeş gigabayt online depolama hizmeti.  İnanması zor ama bu hizmet hem ücretsiz, hem de microsoft'un bir hizmeti. Şaşırtıcı di mi? 

Neyse konumuza dönersek , hepimizde bulunan Windows Live İD Hesabımızla ( yani msn adresimizle )  Sky Drive sitesine giriş yapıyoruz. Site bizi Türkçe olarak karşılayacağı için kullanımda bir zorluk yaşayacağınızı sanmıyorum. Genel olarak depolama alanını Private ( özel )  olarak sadece sizin ulaşabileceğiniz gibi, msn adresinizdeki arkadaşlarınızın ulaşabileceği şekilde ya da tüm dünya'ya açık olacak şekilde açabiliyorsunuz.

burada bir ayrıntı var. İster sadece okuma yapacak şekilde ( yani indirir ama değiştiremez ) ya da değişiklik yapabileceği şekilde ( yani bir world dosyanız var. Arkadaşla ortak dönem ödeviniz. Onun yaptığı düzeltmeleri siz sonradan görebiliyorsunuz ) açabiliyorsunuz. Ya da yukarda bahsettiğim gibi cümle alem indirsin, yerli Rapidshare olacam ben de diyebilirsiniz.

Dosya atma işlemi sürükle bırak gibi. Memleketimde değil ama gerçek internet bağlantısı olan ülkelerde bu hizmet size evinizde kurduğunuz bir yerel ağ ile dosya paylaşımı yapıyor hissi vereceğini düşünmekteyim. Deneme şansı olan arkadaşlar ( yurt dışında ) bize tecrübelerini aktarırsa sevinirim. Sevgili California / San Francisco 'dan bağlanan arkadaşım. Lafım sanadır ( sinsi bir gülücük attım buraya ). 
Share:

5 Mayıs 2009 Salı

Last Fm alternatifi Online Radyo siteleri

Şimdi bir taşla üç kuş vuracağız. Öncelikle benim last Fm alternatifleri arasında hoşuma giden ve bu aralar takılmaya başladığım site ile işe başlıyoruz. deezer sitesi genel olarak aslında size belli kategorilerdeki şarkıları dinletirken, kendi playlistinizi yapmanıza izin veren bir site. Ayrıca Kayıt olurken neyi ne kadar sevdiğinizi göstermeniz de hoş bir ayrıntı.

İkinci kuş olarak Sen dinle sitesi geliyor. Tamamen Türkçe ve yasal Müzik dinleme imkanı veriyor. Yerli malı yurdun malı, herkes onu kullanmalı diyenler için bire bir. En son popüler albümler burada .

Son olarak 110desibel sitesinde bulunan ( sitede güzel , üçüncü kuş, bu olsun ) internetten müzik dinleme sanatı yazısı. hemen hemen bütün servisler ayrıntılarıyla verilmiş. Bir göz atmakta ve aklınıza yatana takılmakta fayda var. 
Siteden bir kaç alıntı; 
Pandora Bu tip sitelerden en süperi pek şekeri Pandora elbette. Ne kadar ballandıra ballandıra anlatsam sonunda siteye girince Türkiye ye verdiği hizmeti şimdilik kestiğini göreceksiniz o yüzden sadece şunu söylüyorum. Sevdiğiniz bir sanatçının adını Pandora ya veriyorsunuz o da sihirli kutusundan ağzınıza layık verdiğiniz isme benzer kişileri ardı ardına sıraladığı enfes bir playlist oluşturuyor. Ama bir süredir telif hakları derdi yüzünden Amerika dışında hizmet veremiyor.
 Finetune Ah bak şunu dinlerim ben benzerlerinden bir playlist oluşturup çalsana diyebileceğimiz bir başka site. çok süper eşleştirmeler yapamasa da tatmin edici ses kalitesi ve kesintisiz bir müzik deneyimi sunuyor. Dinlerken albüm görseli de cabası.
 Live365 Ah be birileri Pink Floyd çalsa ya da ona benzer dediniz, yazın live365 e size Piink Floyd ya da benzeri tatlar sunabilecek radyoları sunsun, istediğinizi seçin kulağınızdaki paslara savaş açın
Share:

Geçici Mail adresi alma ( 10 dakikalık çöp mail adresleri )

Bazen bir şey ararken o forum senin, bu forum benim geziyoruz. Genel olarak hiti düşük forumlar arama ile gelen kişileri üye yapmak için inatla Link'i görmek için üye olunuz şeklinde uyarı verir durur ( Amaç sizi spam postaya boğmak ) . Halbukisi onlarda bilir, sizin derdinizin bir arkadaşa bakıp çıkacam olduğunu.

İşte bu noktada devreye geçici mail adresi veren bu siteler devreye giriyor. Kısaca size 10 dakika boyunca aktif kalacak olan ( yani şifre ve aktivasyon onayını yapmanızı sağlayacak kadar ) mail adresleri sağlıyor. Siz istediğiniz linke ulaştığınız sırada bu mail adresi dünya üzerinden çoktan kalkmış oluyor. Tabi bir de sapıklık için kullananlar var ama tasvip etmiyoruz. 

Bu faydalı sitelerden bir kaçı şunlar. ( Buldukça gene eklemeyi düşünüyorum );
Share:

Star Trek 8 Mayıs'ta Gösterimde

Kaptanın seyir defteri. Yıldız tarihi hedeloy loy loy. Yıllarımızı yedi bu dizi. Şimdi benim gibi nostarji rüzgarına kapılmış bir çok hazır izleyici kitlesini kesmeyecek  " yeniden yapım " furyasının son halkasıyla birlikteyiz. Beğenmeyeceğiz, eleştireceğiz, Atılgan dediğin öyle mi olur? diyeceğiz. Peki gitmeden durabilecek miyiz? hayır!

Zaten muhtemelen bu yeniden her yıl bir tane daha şeklinde seriye bağlayacaklardır ( misal: Batman begins ). Bu yüzden ilk versiyonu izlemekte fayda var. Fragmanlardan anladığım kadarıyla Atılgan'ın ilk inşaası ve ilk görevi üzerine kurulu. Film'in devamının gelip gelmeyeceğini filmi izledikten sonra anlayacağız. Bir şey anlamadan  eee  diyerek çıkarsanız, anlayın ki devamı geliyor. Bu kadar boş muhabbet yeter. İşin özünde 8 mayıs'ta sinemada görüşmek üzere.
Son olarak konu nasıl olur bilmiyorum ama, Görsellik olarak tatminden ziyade orgazmik bir haz alacağız gibime geliyor. İmdb sayfası , üşengeçler için burada. Geçen sene de bu konuyla ilgili bir şeyler karalamışım. O da burada.
Share:

4 Mayıs 2009 Pazartesi

Algilama Blog v.2.0

Herkese yeni yüzümüzle merhaba demek istiyorum. Uzun süredir aklımda vardı ama üşengeçlik yüzünden diye devam ederdim eskiden olsa ama bu sefer işin aslı böyle olmadı. Herşey abimin " senin bu blog çok yavaş, açılmıyor" demesi üzerine zincirleme bir reaksiyon sonucu ortaya çıktı ( kendisi sayesinde sitenin hitleri tavan yapıyor, müşteri memnuniyeti mühim bir konu ).  Genel olarak önce hızlandırmak için şunu yapiyim , bunu yapiyim derken en son bir şeyi yamamaktan daha kolay olan şey baştan yapmaktır dedik ve kolları sıvadık. 

Özet olarak sitemizdeki yenilikler şu şekilde
  • Artık Kategoriler başlığı altındaki tüm başlıklar için ayrı ayrı RSS takip imkanı var. Yani ilginizi çeken konuların RSS'e alarak , diğer gereksiz yazılarımdan kurtulma imkanı var. 
  • Menü altına Facebook, Google ve Blogger profilleri toparlandı. Ayrıca Alt menülere Flickr ile Last Fm eklenerek görüntü kirliliğinin ve yavaşlamanın önüne geçildi. 
  • Sağ üst Köşede bulunan Aa  düğmesi sayesinde yazı boyutunu büyütüp, küçültme imkanı sağlandı.
  • Yine sağ üst kısımda Aa 'nın hemen yanında bulunan < > butonu ile geniş ekran ile normal ekran imkanı sağlandı, çok şekil olduğu not edildi. 
  • Gereksiz bütün ıvır zıvırlar , itinayla yok edildi. Site açılma hızı Stopwacth resmi sonuçlarına göre 3.369 saniye kadar düşürüldü. Bu demek ki normal şartlarda 5 saniye içinde site hizmetinizde olacak. 
  • Kategoriler en fazla giriş yapılandan , en az giriş yapılana göre sıralanmakta. 
  • Hızlı arama ile rastgele sonuç elde etme imkanı doğdu. Yine de Blog içerisinde ara ile daha sağlıklı sonuçlar alınmakta.

Nasıl Türkçe yaptık; 
  • Daha önce burada bahsettiğim sitede bulunan Fusion temasından faydalandım.
  • Türkçeleştirme adına Labels gibi şeyleri yerleştir üzerinden çevirdim. 
  • Hızlı ara yazısının orjinali   type='text' value='search' şeklindeydi. Sadece Search kelimesi değişti. 
  • li class='current_page_item  satırı ve altında bulunanlar sizin menü ve diğer linkleri düzenlemenizi sağlıyor.
  • span ve /span yazıları arasına Türkçe yazmak istediğinizi ( kimim ) gibi. a href: # kısmında # işaretini silip, vermek istediğiniz link'i http:// ile birlikte yazıyoruz. Son olarak title= ' buraya link'in üzerine gelince çıkacak ikinci yazıyı yazıyoruz '.
  • Takılma yaşayanlar ve sorunla karşılaşırsanız, ister yorumlar üzerinden, ister mail üzerinden bir şekilde bana ulaşınız. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım. Kişisel tercihim Yorum üzerinden sorunu iletmeniz. Bu sayede diğer insanlar da faydalanabilir. 

Son olarak ballim , olmuş mu ?
Senin külüstür açıyorsa ,
tüm Türkiye'de
açılıyordur.

Share: