22 Nisan 2009 Çarşamba

Last.Fm radyosu an itibariyle paralı

Last.Fm an itibariyle radyosunu ücretli hale getirmiş bulunmakta. 30 parça ücretsiz dinlemenin ardından ayda 3 € gibi bir ücret istemekte. Genel olarak çok bir para olmamakla birlikte , kendi radyomu dinlemek için ( yani , benim upload ettiğim parçalar için bile ) para vermek açıkcası ağırıma gitti. Last Fm 'in attığı bu kazık konusunda bir şeyler yapmazsa ( en azından kendi radyolarımızı ücretsiz dinleyebilmeliyiz ) gerçekten bir çok kullanıcısını kaybedeceğini düşünmekteyim. Gerçi belkide istedikleri de budur, bilemiyorum.
Share:

19 Nisan 2009 Pazar

id-performance çılgın motor tasarımları

 
Yutaka İgarashi haftada 40 saat bir kereste  fabrikasında makina operatörü olarak çalışıyor. Akşamları ise yukarda gördüğünüz tarzda motorlar tasarlıyor. İlginç di mi? Hayatta yapmak isteyip yamadıklarımızın tek sorumlusu sanırım sadece biziz. 

Son olaraktan Japon yapmış abi demek istiyorum. Tüm tasarımlarına buradan ulaşabilirsiniz.
Share:

18 Nisan 2009 Cumartesi

Bu gün ne yapsam?

Bu gün eğer İstanbul semalarında iseniz ve yapacak bir şey bulamadıysanız, İstanbul Modernde açılan Gölgeye Övgü  sergisine bir göz atabilirsiniz. Özellikle benim gibi fotografçılıkla ilgilenenler için farklı bir bakış tarzı yakalamak açısından tavsiye ederim. Şimdi müsadenizle Beylikdüzünden epey bir yolum var, gitmek için...
Share:

17 Nisan 2009 Cuma

Net disaster

Netdisaster sitesi " Destroy the Web " mottosuyla hizmet veren eğlenceli bir site. Tek yapmanız gereken kıl olduğunuz sitenin adresini yazdıktan sonra otuzüç farklı felaketi sitenin üzerine salabiliyorsunuz. İneklerin sitenin üstüne sıçmasından, makinalı tüfekle taramaya kadar komik bir çok efekt mevcut. Kısa süreli sinirinizi almak için birebir.
Share:

KarnıYarık Fiyat arama sitesi

Karniyarik.com
KarnıYarık sitesi tarzında  sitelerden çok var ama benim en çok hoşuma gidenlerden bir tanesi bu site. Amacı belli sitelerde bulunan ürünleri sürekli olarak tarıyarak, size aradığınız ürünün hangi sitede kaça satıldığı bilgisini sunmak. Bu arada ürün ile ilgili resim, ürünün tam adı ( ati, canon gibi anahtar kelimeler kullandıysanız ), çeşitli filtreler ( belli bir fiyat aralığında, belli sitelerde, belli markaların Vs ) ile daha efektif bir arama yapmanızı sağlıyor. Bir ürünün piyasa fiyatını ararken faydalı bir kaynak.
Share:

14 Nisan 2009 Salı

2009 Blog Ödülleri yarışması

09

2009 Blog Ödülleri yarışması başladı ve hatta bitmesine an itibariyle onsekiz saat kaldı. Oy vermeye işlemleri de başladı. Hem Yeni blog adresleri keşfetmek içinde ideal bir fırsat. Ayrıca 2008 sonuçlarıda burada.
Yazarın kendisine not: Akşam onikiden sonra bloga yazı girme. 18 saat ne lan? an itibariyle17 gün 22 saat var yarışmanın bitmesine. 
Share:

13 Nisan 2009 Pazartesi

İstanbul 'u yüreyerek keşfet


Walking İstanbul Sitesi kendisini şu şekilde tanıtıyor; 
Walkingistanbul.com, kentin keyfini yürüyerek çıkartmak isteyenler için hazırlandı. Ziyaretçilerine çeşitli yürüyüş güzergahları sunan walkingistanbul, bu güzergahlar üzerindeki tarihi eserler hakkında fotoğraflı kısa bilgiler veriyor ve ziyaretçilerini kentin tarih kokan gizemli sokaklarında yürümeye davet ediyor.
Site oldukça güzel yürüyüş güzergahları ve mekanların resimleriyle birlikte tanıtımını yapıyor. Özellikle haftasonu gezi planları yapmak için güzel bir kaynak. Bu siteye bonus olarak 360tr sitesini tavsiye ederim. Site Türkiye'de çeşitli mekanların 360 derece panaromik görüntülerinin yayınlandığı bir mekan.
Share:

Siteye ulaşım var mı?

down for everyone or just me sitesi çok basit bir amaca hizmet ediyor. Bazen bir siteye tıkladığınız halde ulaşılamaz. Meşhur Page Not Found sayfasıyla karşılaşırız. İşte bu durumun size özel olduğunu mu? yoksa başkalarının da giremediğini kontrol etmenizi sağlıyor. Just You yazısı çıkıyorsa sorun sizdedir. 
Share:

12 Nisan 2009 Pazar

Devasa url adresleri

Bu güne kadar hep getir.net, tinyurl gibi siteler ile adresleri küçülttük. Bu işe bir dur demenin zamanı gelmişti. İşte size adresinizi daha uzun hale getiren bir web sitesi. Ne işe yarar ? Hiç bir işe yaramaz pratikte. Maksat muziplik olsun. Msn vs bir yerden arkadaşınıza aşağıdaki gibi bir link attığınızı düşünsenize. ( Aşağıdaki link aslında benim anasayfa linkim )

giganticurl veya freaking huge url siteleri sayesinde bunu yapabilirsiniz.



http://www.GiganticURL.com/url/aHR0cDovL2FsZ2lsYW1hLmJsb2dzcG90L
mNvbQ==aHR0cDovL2FsZ2lsYW1hLmJsb2dzcG90LmNvbWFIUjBjRG92TDJGc1oyb
HNZVzFoTG1Kc2IyZHpjRzkwTG1OdmJRPT0=aHR0cDovL2FsZ2lsYW1hLmJsb2dzc
G90LmNvbWFIUjBjRG92TDJGc1oybHNZVzFoTG1Kc2IyZHpjRzkwTG1OdmJRPT1hS
FIwY0RvdkwyRnNaMmxzWVcxaExtSnNiMmR6Y0c5MExtTnZiV0ZJVWpCalJHOTJUR
EpHYzFveWJITlpWekZvVEcxS2MySXlaSHBqUnprd1RHMU9kbUpSUFQwPQ==aHR0c
DovL2FsZ2lsYW1hLmJsb2dzcG90LmNvbWFIUjBjRG92TDJGc1oybHNZVzFoTG1Kc
2IyZHpjRzkwTG1OdmJRPT1hSFIwY0RvdkwyRnNaMmxzWVcxaExtSnNiMmR6Y0c5M
ExtTnZiV0ZJVWpCalJHOTJUREpHYzFveWJITlpWekZvVEcxS2MySXlaSHBqUnprd
1RHMU9kbUpSUFQwPWFIUjBjRG92TDJGc1oybHNZVzFoTG1Kc2IyZHpjRzkwTG1Od
mJXRklVakJqUkc5MlRESkdjMW95YkhOWlZ6Rm9URzFLYzJJeVpIcGpSemt3VEcxT
2RtSlJQVDFoU0ZJd1kwUnZka3d5Um5OYU1teHpXVmN4YUV4dFNuTmlNbVI2WTBjN
U1FeHRUblppVjBaSlZXcENhbEpIT1RKVVJFcEhZekZ2ZVdKSVRscFdla1p2VkVje
FMyTXlTWGxhU0hCcVVucHJkMVJITVU5a2JVcFNVRlF3UFE9PQ==aHR0cDovL2FsZ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:

11 Nisan 2009 Cumartesi

Oyunun tek adresi ( oyun almak için site )

Türkiye'de orjinal aldığımız bir çok oyunun ithalatçısı aral game firması. Kendileri site üzerinden de Pc, Ps3, Psp, Xbox, Wii oyun satışları yapmakta ve işin güzel yanı 50 Tl üzerinde alışverişlerde kargo parasını kendileri ödüyor. Fazla reklam kokan bir yazı olarak olaylar devam etmesi riskini göze alarak ( şurada biz bizeyiz, tanıtım demek reklam demek sonuçta ) , 

Aral game işi ciddiye alan bir firma. Oyunlara kredi kartına  12 taksit yapıyor. 6 taksit peşin fiyatına , diğerleri vade farklı. Yani çok sevdiğimiz, orjinaline sahip olmak istediğimiz oyunlar buradan alınabilir. Ayrıca oyunlarla ilgili ayrıntılı açıklamalar, hangi sistemlerde çalıştığı, aktivasyon için internet bağlantısı isteyip istemediği gibi kritik bilgileri de sunan bir siteye sahip. Bir çok alışveriş sitesi bu tür şeylere önem vermiyor. Ayrıca indirimdekileri, fırsat köşesi ( artık 5 - 19 tl fiyata düşmüş eski oyunlar ) ve yana yana aradığınız ama hiç bir yerde bulamadığınız oyunları da deposunda barındırmasıyla oyun alırken aklınızın bir köşesinde bulunsun. Anlattıklarıma örnek bir sayfa için buraya bakabilirsiniz.

ParmakBas




Benzer bir site olarak Parmak Bas sitesi de vardır. Alternatif arayanlara duyrulur. Popüler oyunlar için , oyun fragmanını da sitelerine koyuyorlar. Alış veriş yaparken hoş bir ayrıntı oluyor.Ayrıca çok fazla olmasa bile çeşitli figürler de satıyor. Yine de bu konuda hala en iyisi jedbang sitesi.

Son olarak yazımı bitirirken size ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Oynamak istediğiniz oyunun, bilgisayarınızda tam olarak çalışıp çalışmayacağını veya çalışsa bile, ne kadarlık bir performans ile çalışacağını merak ediyorsanız, bilgisayarımda acaba çalışır mı? köşeme bakınız.
Share:

9 Nisan 2009 Perşembe

Başarılı web siteleri 2

Sprite'ın bir süredir yürüttüğü bir kampanya var. Sprite'dan acımasız gerçekler mottolu. İşi büyüten sprite, açtığı acımasız gerçekler sitesi sayesinde ,eski sevgilinize vudou büyüsü yapmanıza izin veriyor. Bununla kalmayıp, size bunu ister arkadaşlarınıza, isterseniz eski sevgilinizle ( hatta yenisine ) paylaşabileceğiniz bir link ve video hediye hediyor. Bitti mi? hayır, bunun yanında kendisini benim nazarımda başarılı bir web sitesi yapan şey olan, videoya altyazı ekleme seçeneği sunması. Yani isterseniz büyünün sözlerini siz yazabilirsiniz, yada bu güne kadar söylemek isteyip de söyleyemediklerinizi. Güzel mi? Bence çok güzel.

Video'larda çok eğlenceli olmuş ( bu arada 6 çeşit büyü yapmakla birlikte +3 adet de final sahnesi imkanınız var. )

Site tasarım olarakta tam olması gibi bir site. Buradan da artı puan ile kendisine beş üzerinden dört yıldız veriyoruz  ****


Not: bir tane niye kırdık, daha farklı şeylerde olabilirdi diye 
Not 2: Eski sevgilisiyle yeniden bir kontak kurmaya çabalayanlar içinde farklı bir alternatif yöntemi olabilir mesala. Facebook'tan pokelemek yerine, bu daha mantıklı geliyor bana.
Share:

Fps ( First Person Shooter ) göze iyi gelir. Oyunların insan üzerindeki faydaları

Pclabs sitesinde ilginç bir habere rastladım. Bu habere göre benim beynimdeki Visual Cortex bölümü beynimin yarısını kaplıyor. İşin şakasını bir yana bırakırsak, Tel aviv ve Rochester üniversitelerinin yaptığı ortak bir araştırma sonucu FPS oyunları oynayan kişilerde  renk tonlarını ayırt etme yetisinde %43'lük bir artış olduğu bilimsel olarak ispat edilmiş. Ayrıca kontrast hassasiyetinde %58'lik bir gelişme olduğunu saptamışlar. 

Böyle bir ilerleme ancak gözlük, kontakt lens ya da cerrahi müdahale ile sağlanabiliyormuş. Demek ki neymiş, bilgisayar oyunları ölüm saçmıyormuş. Hatta kendimizi geliştirmemiz için iyi bir şeymiş. Yuppi !
Share:

7 Nisan 2009 Salı

RescueTime ( Bilgisayar başında ne kadar vakiti neye harcıyorsunuz )

Çoğumuz yurt dışında geek diye tanımlanan hayatının olmazsa olmaz bir parçasını bilgisayar olmuş insanlarız. En azından bu blogu takip edenlerin bir kısmının öyle olduğunu umuyorum ( yoksa çok yalnızım ben okur ). Neyse konuyu dağıtmadan olayımıza gelirsek RescueTime ; Bilgisayarınıza yüklediğiniz bir program sayesinde toplam hangi programla ne kadar süre geçirdiğiniz, daha çok hangi sitelerde vakit geçirdiğiniz, ne kadar ofis programlarıyla vs uğraşıtığınızı , kısaca bilgisayar başında ne kadar boş işlerle uğraştığınızı yüzünüze çarpan ( genel olarak bunu kullanmaya başladığınızda bilgisayar başında yaptığınız işler " boş zamanlarımda kitap okurum " klişesi gibi yalan olduğunu fark ediyorsunuz. Denemekten bir zarar gelmez. Sürekli olarak verilerinizi upload ettiği için kotalı kullanıcıları etkileyen bir durum söz konusu değildir. Ayrıca yine upload ettiği için kullandığınız Firewall (güvenlikduvarı ) yazılımı ile antivirüs programınız kıllanabilir ve uyarı verebilir. Sakin olalım bu durumda.
Share:

6 Nisan 2009 Pazartesi

5 Nisan 2009 Pazar

Oyungezer Nisan Sayısı çıktı

Oyungezer Nisan sayısı bizlerle. Bu ayki dergide ilk dikkatimi çeken şey poster oldu doğal olarak. God Of War 3 ve Starcraft 2 posteri hediyeli. Açıkcası Starcraft 2 posterini hemen odama asmayı planlıyorum.

Bu ayki sayıda dikkatimi çeken ikinci şey ise dosya konusu olarak verilen Kendi arcade Makinanı Kendin yap oldu. Okurken çok eğleneceğinizi düşünüyorum. Bu ay ayrıca 360drc ( öninceleme kısmı ) ön plana çıkmış. Bir çok bomba oyunun ilk görüntüleri ve incelemeleri mevcut.

Sinan Akkol ayrıca kendi köşesinde Medya'nın Oyunlar Ölüm Saçıyor haberlerine gayet bilimsel verilere dayanan sağlam bir makale yazmış. Şimdiden söyliyim, oyunların şiddet eğilimini azalttığı, medya'nın insaları şiddete daha fazla yönelttiği bilimsel olarak ispatlanmış. Nasıl mı? Oyungezer almalısın önce :)
Share:

ACER ASPIRE AS6935G-644G32MN NOTEBOOK ( dizüstü tavsiyesi )

İtiraf ediyorum, maymun iştahlıyım. Bu gün teknosada gördüğüm bu dizüstünden şahsen pek hazzetmediğim Acer'dan çıkmış olması bile beni etkilemesine engel olamadı ( ayrıca Hp'yi sevmem. Çok kötü bir müşteri hizmetleri mevcut ).

Ürün hakkında biraz bilgi vermek gerekirse, ilk olarak dikkat çeken özellik Klavenin sol tarafında bulunan dokunmatik konsol. Oldukça seksi ve kullanışlı. Daha sonra pek dikkat çekmese bile güzel bir özellik olan parmak izi okuyucusu. Gözünüzden kaçamayacak diğer bir özelliği 16" inch ekran olması. Yani standart 15.4" lik çantalarla kullanılamayacak bir ürün ama çokta göze batan bir büyüklü değil.

Donanımsal özelliklerine bakarsak ilk olarak intel core 2 duo ( 64 bit ) 2.0 Ghz hızında iyi bir işlemciye, 4 Gb Ram'e ( standart mı oluyor bu artık ? ) , Nvidia geforce 9600 GS ( 512 MB paylaşımsız ) ekran kartı ( ki bu oyun oynatırım demek oluyor, misal CoD 4  ) , 320 Gb Hafıza ( Hdd ) , dahili web cam, HDMI çıkışı ( plazmaya bağlayabiliyorsunuz yani ), kart okuyucu, 1366 x 768 HD görüntü çözünürlüğü ile birlikte windows vista Home Pre ile geliyor. Daha ne olsun demek istiyorum. 
Ürünün fiyatı 1.500 TL teknosada.
Share:

Youtube 'a erişim ( girme ) yasaklı sitelere girme.

Daha önce farklı başlıklar altında ( daha doğrusu bu etiketle ) anlattım. Şimdi size vermiş olduğum İP adresinde gene değişiklik oldu. Hatırlayacağınız gibi aynı sorunu blogger'da yaşamıştık. Şimdi Youtube'a ait olan ip'leri silerek yerine yazmanız gereken yeni ip adresleri aşağıdakiler; 

  208.65.153.238  youtube.com
  208.117.236.69  www.youtube.com

Bu ip adreslerini nasıl elde ettiğimizi burada daha önce anlatmıştım. İp adresini Daha önce anlattığım gibi Windows/system32->Drivers->ETC->Host yolunu izlereyek host dosyasını notepad ( Not defteri ) ile açıp en alt satıra yukardakileri kopyalamanız yeterli.
Share:

3 Nisan 2009 Cuma

CREATIVE ZEN Mozaic ( Mp3 Player tavsiyesi )

Hepsiburada sitesi bu aralar bir kampanyası var. Kabul etmek gerekirse çok ucuz bir Mp3 çalar değil Zen Mozaic ama hafif, narin görünüşünün yanında kullanımı kolay menüsü ve Türkçe Menü yapısı ile benim ilgilimi çeken bir model. Özellikle çok matah bir şey olmasa bile dışarı ses verebilmesi bile güzel bir ayrıntı. Şu aralar farklı sitelerdeki kampanyalarla birlikte fiyatı 250 TL 'den 160 TL 'ye kadar düştü. En düşük fiyat an itibariyle hepsiburada sitesinde sanırım.
Not: Hepsiburada sitesinde ürünle ilgili bir de video var. Chip'in yalarım temalı. Merak edenler onuda izleyebilir. Teşekkürler hepsiburada ( bunu yoruma yazamayanı dövüyorlar hepsiburada, biliyor muydunuz? Tabi peşine bir de ürün iki gün içinde elime geçti, diye not düşeceksiniz ) .
Share:

2 Nisan 2009 Perşembe

Asus EEEBOX B202 Masaüstü bilgisayar tavsiyesi

Şimdi bir adet dizüstü bilgisayarı alıyoruz, ekranı atıyoruz, sonra bunu bir oyun konsolu gibi dik konuma getirip, çiçek, böcek desenleriyle süslüyoruz. Tataaa karşınızda Asus EeeBox serisi. Piyasayı kasıp kavuran eeepc ( mini pc ) olayından sonra Asus masaüstüne de göz dikti. 
Kısaca bu ürünün özelliklerine bakmamız gerekirse, Intel Atom N270 1.6 Ghz hızında bir işlemcisi, 1 Gb DDR2 ( 667 Mhz ) ram, 80 Gb Harddisk, intel 256 Mb paylaşımlı ekran kartı var. Hard disk ( hafıza ) oyun oynama amacı taşımadığı için yeterlidir, ayrıca Harici hdd ile hafıza artırılabilir. 

Bunun yanında Kasa üzerinde kart okuyucu, DVI-I Port, Vesa Duvara Montaj Aparatı, ethernet girişi mevcut. Ebat olarak 223 x 177 x 28 mm ( 22cm'e 18 cm ve 3 cm kalınlık ) değerlerine sahip. 26 Db gürültü oranıyla sessiz, çok sessiz bir bilgisayar. 

Kısacası özellikle ofis ve evde internet, multimedya amaçlı bilgisayar arayanlar için alternatif, şık bir bilgisayar. Kesinlikle performans bilgisayarı değil! Fiyat performans olarak kendiniz daha güzel bir sistem toplama ihtimaliniz de mevcuttur ama bu kadar şirin ve komplike olması zor ( bir de sessiz ). 

Ürün Windows Xp Home sürümü ile geliyor. Kangurum sitesindeki fiyatı 600$ ( yuvarlak olarak 990 tl ). Bu ürünün yanına bir de 19" monitör alacaksanız 250 - 300 ytl daha fiyata ekleyebilirsiniz. 
Share:

Benq Q41-LE05 C2D Dizüstü ( laptop ) tavsiyesi

  Resimde görebileceğiniz gibi ürünün ilk dikkat çeken kısmı kapağın üstünde bulunan ekran. Bu ekran Windows SideShow olarak adlandırılıyor. Kısaca açıklamak gerekirse bilgisayarınızı açmadan e-postalarınıza bakmanıza, müzik dinlemenize ve benzeri işleri halletmenizi sağlayan bir uygulama. 
Ürün linux işletim sistemi ile birlikte geliyor. 14.1 inc genişliğindeki ekran 1280*800 çözünürlüğe sahip. Ekran kartı olarak Sis Mirage 256 Mb paylaşımlı bir kart kullanıyor. Sis kartları hakkında pek bir tecrübem olmadığı için performansı hakkında yorum yapamayacağım ama Call of Duty oynamak gibi bir iddanız yoksa bütün multimedya ve ofis uygulamalarınızın altından rahatça kalkabileceğini düşünüyorum. 

Ürünün diğer özelliklerine göz atarsak, intel Core 2 Duo işlemciye sahip. Burada 2 rakamı işlemcilerin 64 bit destekli olduğunu gösteriyor ( iyi bir şey yani ). İşlemci hızı bu tarz dizüstüler için oldukça iyi bir değer olan 2.4 Ghz hızında. Ram olarakta 3 Gb boyutunda DDR2 ( 667 Mhz ) ram kullanılmakta. 3 Gb Ram oldukça bonkör bir değer. Tek sıkıntı olarak gördüğüm şey 160 Gb Hard disk ( hafıza ) sahip olması. 

Ürün görebildiğim kadarıyla en ucuz olarak Hizli Al sitesinde satılmakta. Kdv dahil ve %8 kdv indirimli fiyatı 1,251.04 TL .
Share:

1 Nisan 2009 Çarşamba

Varlığım TTnet 'e kambur olsun


Bu ay çok fazla blogla ilgilenemedik. Sağolsunlar çevremdeki herkeste bir şekilde bunu bana hatırlattı " sen çok boşladın blogu bidi bidi bidi " şeklinde. Yukardaki belgeyi gerçekten de internete girmek için fırsatım olmadığının belgesi olarak ilgililere arz eder, bilgilerinize sunarım. Beşte birlik bir performans düşüsü var görüldüğü üzere. Otuz günden altı gün eder. 
Vash the Stampede 'nin dediği gibi *
Love  &  Peace
Share:

Blogger ( blogspot ) a girememe ( sayfa açılmaması ) sorunu

Daha önce size yasaklı sitelere erişim yöntemlerinden bahsetmiştim. Kısaca Host dosyanıza yaptığınız bir kaç IP numarası sayesinde istediğiniz sitede at koşturabiliyorduk ama bunun da bir dezavantajı varmış. Son zamanlarda Blogger.com sayfasından giriş yapmaya kalkıtığınız zaman sayfa görüntülenemiyor  uyarısı ile karşılaşıyorsanız , bunun sebebi Blogger.com sayfasının İP numarasının değişmiş olmasıdır.

Yapmanız gereken şey Windows/system32/drivers/etc/host  yolunu izleyerek Notepad ile hosts dosyanızı açmak ve Ctrl + F ( yada dosya-> Bul ) diyerek Blogger ismini arattırmak. Eğer benim verdiğim listeden kopyalamışsanız, host listesinin en alt kısmında. Bu kısmı silerek yada ilerde yine yasaklı konuma düşer giremeyiz tedirginliği varsa mevcut ip adresini addresses 74.125.91.191 olarak değiştirmeniz yeterli.
Share: