31 Mayıs 2008 Cumartesi

Street Fighter 4


STREET FIGHTER® IV - Click here for the most popular videos

Bu gün böyle oyunlardan gidiyoruz ya hadi hayırlısı. Sdn'de haberi görünce ben daha güzel bir haber vereyim dedim. İşte Street Fighter 4 oyuniçi videolardan oluşan tanıtım videosu. Görünüşe göre Street Fighter 2'ye dönüş var. Oyun genel olarak 3 boyutlu değil 2 boyutlu olacak. Pc, Xbox ve Ps3'e çıkacakmış ve konsol sahipleri internet üzerinden online oynayabileceklermiş. Şimdi Pc kullanıcısın başı kel mi? bence değil, eğer ki capcom kendisi sunmasa bile Xfire gibi alternatifler ile millet kendi online arenasını kurar gibime geliyor. Oyun 2008 sonu gibi çıkacakmış. Henüz kesin bir tarih olmamakla birlikte ben diyim eylül siz diyin kasım.
Share:

Eski oyunlar

Bilmiyorum fark ettiniz mi ama D&R bu aralar gayet güzel eski oyunları mağazasında satmaya başladı. Peki bundan bize ne? Bizi bu çok ilgilendiriyor çünkü hem oyun oynayacağız, hemideh orjinal oyun alacağız. Şimdi üst limit olarak 20 ytl'lik bir fiyat koydum. Şuan korsan bir dvd bile 5 - 10 ytl arasında satıldığını düşünürsek gayet makul bir limit.

Dikkat birazdan yoğun bir nostarji bombardımanına tutulabilirsiniz. Bunların içinde eğer ki oynamadığınız varsa alınız, oynayınız. bunların hepsi rahatlıkla 5 yaşında bir bilgisayarda bile gayet güzel çalışabilecek oyunlardır. Bu oyunlar yine büyük kısmı paylaşımlı ekran kartına sahip laptop'larımızda da çalışabilecek oyunlar. Madem bilgisayarı yenileyemiyoruz, o zaman biraz eskileri karıştırmanın zamanı gelmiştir.

Command and concquer Genarals. Tür olarak strateji olan bu oyun 2,70 YTL. Hala iyi sayılabilecek grafiklere sahip.


Strateji olarak çok eğlenerek oynadığım bir oyun varsa oda budur. Çılgınlar gibi yüzlerce, binlerce adam basmaktan hoşlanıyorsanız, oyunlarda tank, uçak yerine piyadelerle oynamak istiyorsanız bu oyuna bir göz atın. Cossack yazan bütün seri iyidir. Fiyatı 9 Ytl.


Bu Fps olarak oyanan ve birazda içinde Rpg barındıran bir oyun. Hitman yokken bu vardı. Karanlık benim en iyi dostumdur, kaya gibi hareketsizim, benim burada olduğumu Tanrı bile bilmiyor. İşte Thief diğer adıyla Hırsız oyunu. Dördüncüsünün yapımına başlandı söylentileri ortada dolaşırken serinin ilk oyununa bir göz atmak fena olmaz herhalde. Grafik kalitesi ortanın biraz üstüdür. İnce ayar yaptırmaz oyun. Bunun yanında Masaüstünde sorun çıkarmasada Dizüstü bilgisayarların ekran kartlarını hala zorluyor. Fiyatı 9 Ytl.


Eğer ki yavaş yavaş Rpg ( role playing game ) yani rol yapma oyunlarına geçiş yapmak istiyorum diyorsanız, başlangıç oldukça iyi bir oyun bu. Çakma kahramanımız, komik senaryo ile zamanının en iyi Rpg oyunlarındandı. Fiyatı 13 ytl.

Bu oyunu eğer korsan alırsanız bir çok bug ve bilgisayarın ansızın çökmesiyle birlikte nefret ederek oynarsınız ama eğer ki orjinal alırsanız, sitesinden güncellemesini çekerek oldukça yaratıcı ve eğlenceli bir oyun oynarsınız. Fps ve Rpg öğeleri oldukça güzel yedirilmiştir bu oyuna. Uçurumun kenarındaki org'a tekme koyup uçurumdan atabildiğiniz, eski Robin hood filmlerinde olduğu gibi mumluğu kesip kendinizi yukarı çekebildiğiniz, çevre etkileşimi iyi olan güzel bir oyun. 13.5 ytl fiyatı.



Hala oynamadıysanız, Mutlaka oynamalısınız bu oyunu. Fps kavramına yenilikler ekleyen, ada'da geçen ilginç konusu ve açık alanda Fps oynamanın verdiği zevkle gelmiş geçmiş en iyi Fps oyunlarından biri. Fiyatı 13.5 ytl.



Stratejinin Yeni Derinliği Görkemin Yeni Doruk Noktası 6 kampanya ve 30 görev sırasında, bölgeleri fethet, şehirleri yönet ve stratejik oyun sisteminde kahramanını yetiştir. 200 yetenekten, 170 yaratık kabiliyeti ve 40 büyü'den seçimini yap ve kendi kahramanını ve onun ordularını oluştur. (tanıtım yazısı, ben oynamadım ama çok farklı bir şey oynamak istiyorum diyen herkese tavsiyemdir. ) fiyatı 13.5 ytl.

Oynadığım en eğlenceli araba yarışı bu oyundur. Arabayı parçalayarak yarışma, şöförü bir dart tahtasına fırlatmaya çalıştığımız mini oyunlarıyla hala oynanabilen oldukça iyi grafiklere sahip bir araba yarışı. Fiyatı 16 ytl.


Oyunun tek sorunu ilk versiyonu gibi kısa olması. Bunun haricinde birincisini oynadıysanız yada bu aralar oynayacak güzel bir Third Person ( üçüncü şahıs oyun ) bulamıyorsanız göz atın derim. 16 ytl.


Oynarken beni yeri gelince zıplatmış ( korkudan ) adını hak eden ( fear ingilizcede korku demek ) oldukça başarılı bir Fps. Multiplayer internettede takılabilirsiniz. İnternet üzerinden oynuyorsanız oldukça hızlı bir multiplayer deneyimine hazır olunuz. Oyunda yapay zeka oldukça iyidir. Fiyatı 18 ytl.


Tatlıyı sona sakladım. Bit tabi Gta. şuan bu oyun 20 ytl'ye kadar düştü. Bu oyunu bilgisayara yüklemek demek 1 ay başka oyun oynamayacağımı tahahüt ediyorum demektir. Küçük bir tavsiye bu oyunu alan snopy gibi PC'ye takılan bir Playstation kontrolüde alsın. Daha zevkli oluyor.



Share:

PCnet Haziran sayısı


Normalde bu ay dergi aldınız mı? diye sormam ama eğer ki bu ay bir bilgisayar dergisi almayı düşünüyorsanız, PCnet dergisine bir göz atın derim. Tamamen ücretsiz yazılımlar için almanızı tavsiye ediyorum. Arada bir dergiler böyle bir seri verir. Hepsini bir dvd'ye yazmadıkları için biraz kırıldım gerçi ama bu tür yazılım cd'leri hem kotamız açısından iyidir, hem de alternatif yazılımlar keşfetmek açısından faydalı oluyor. Bir de böyle cd'lerin elinizin altında olmasının şöyle bir faydası var. Buradaki programlar kategorize edildiği için diyelim ki acele bir dvd yazmanız gerekiyor ama Nero hata veriyor. İki dakikalık iş için şimdi ne Nero niye hata veriyor diye arayasınız var, nede internette harıl harıl dvd yazacak bir program arayacak sabrınız var. Bu tür durumlarda işimi görsün yeter dediğiniz an bir kerelik bile olsa buradan programı kurar sonra gene kaldırabiliyorsunuz.

Dergi bu ay ayrıca bir çok dergi gibi Ubuntu veriyor. Bilgisayarınıza windows üzerinden Ubuntu kurmak için Wubi kullanabilirsiniz. Burada nasıl yapılacağını anlatmıştım. Burada da kurulum sonrası hemen yapmanız gerekenler var.
Share:

30 Mayıs 2008 Cuma

Flock 1.2 sürümü çıktı


Flock slogan olarak "sosyal web sağlayıcısı"nı kullanıyor. Ve aslında bu slogan Flock`u tanıtmak için birebir örtüşüyor. Çünkü Web 2.0 sosyal hizmetlerinin tümünü Flock adlı bu web browser`ı ile kullanabilirsiniz. Blog`unuza, medya takip RSS`lerinize kişisel site hesaplarınıza tek tıklama ile ulaşabilirsiniz. Web 2.0 sitelerinde hesaplarınız var ise bu browser tam size göre. Çünkü solda açtığı kişisel hesap pencereleri ile ister YouTube`da olun ister Facebook`ta tüm hesap işlemlerinizi, gelen davetleri, mesajları görebiliyorsunuz. Veya arkadaşlarınıza tek tıklama ile mesaj gönderme pencereleri açabiliyorsunuz. Ayrıca RSS izleme servisine de yine sol taraftaki bölümden tek tıklama ile ulaşabilirsiniz. Veya isterseniz favori sitenizi sol bölüme ekleyebilirsiniz ve şifrenizi kaydettikten sonra o siteye tek tıklama ile giriş yapabilirsiniz.


Internet Explorer`a çok ciddi bir rakip daha çıkmış görünüyor. Çünkü günümüz internet kullanıcıları en hızlı ve kolay şekilde tüm hesaplarını tek bir sayfadan kontrol etmek istiyorlar. Bunun için Live bölümü olsa bile hiç de yeterli gözükmüyor. Firefox, Opera veya başka ücretsiz web sağlayıcılar bu işi daha ciddiye almış gözüküyorlar. Ancak onların da yeterli kolaylıkları yok. Her girişinizi tek bir sayfadan kontrol etme olayı bir google hesabınız var ise çok kolay. Google bu konuda en iyi iş çıkaranlardan birisi. iGoogle sayesinde oldukça kolay bir şekilde hem mail hesaplarınızı hem RSS sayfalarınızı takip edebiliyorsunuz. Ancak Flock`u geliştirenler iGoogle`ı direkt olarak internet tarayıcısına eklemeyi daha uygun bulmuşlar ve yukarıdaki resimde gözüken "My World" isimli bölümü yaratmışlar. Bu bölümde her türlü sitenizi hesabınızı anında kontrol edebilirsiniz. Bu oldukça güzel bir özelliktir.

Ayrıca "Accounts and Services" bölümü sayesinde tüm giriş yaptığınız Web 2.0 hesaplarınızı sol pencere altında görüntüleyebilirsiniz. Bu sayede yine tüm hesaplarınızı tek bir küçük pencerede inceleyebilirsiniz. Blog`unuzu kontrol edebilir Facebook`unuza mesaj gelmişse görebilir favori YouTube videolarınıza çok daha hızlı bir şekilde ulaşabilirsiniz. Veya Flickr`da fotoğraflarınızı çok daha rahat görüntüleyebilirsiniz.

Flock`un bir güzelliği daha mevcut. O da yine aynı sol pencerede size ister YouTube arkadaş listesi olsun ister Facebook ister de başka bir sosyal ağ sitesi arkadaş listeniz olsun o listeyi göstermesi. Ve bu sol menü sayesinde bu arkadaşlarınıza anında mesaj atabilirsiniz. Veya farklı şeyler gönderebilirsiniz.

Ayrıca bu aşağıdaki menü yardımı ile tüm kısayollara ulaşabilirsiniz. Ve sıkı durun bu internet sağlayıcısı ile blog`unuza özel bir pencerede yeni post atabilirsiniz. Ve hatta Facebook veya diğer hesaplarınıza resim upload edebilirsiniz! Gerçekten çok özel ve güzel bir internet sağlayıcısı...

Flock, Mozilla motorunu kullanan ücretsiz bir internet sağlayıcısıdır. Hayatınızı kolaylaştıracak bir çok çözümü içinde barındırmaktadır. Ve artık her gün kalktığınızda Internet Explorer`da her zaman kontrol ettiğiniz siteleri teker teker açmanıza gerek kalmayacak. Flock`u açın ve hesaplarınızı tek bir ana pencere üzerinde görüntüleyin. Ve buradan hepsini kontrol edin.

Flock`un ilk kullanışta dikkati çeken bir özelliği de "Web Clipboard" özelliği. Bu özellik sayesinde istediğiniz resimleri sürükle bırak tekniği ile sol pencerede açılan yere sürüklüyorsunuz. Ve Flock sizin yerinize onu hafızasında tutuyor ve ileri bir zamanda siz ikinci bir emir verene kadar o resimler orada kalıyor. Ve istediğiniz zaman onları görüntüleyebiliyorsunuz. Üstelik sadece resim için geçerli bir özellik de değil. Yazıları da aynı şekilde bu bölüme kaydedip daha sonra tekrar okuyabiliyorsunuz.

Flock, interneti büyük bir hobi ve eğlence merkezi gibi gören kullanıcıların kesinlikle çok hoşuna gidecek. Kesinlikle denenmesi gereken bir browser.

*************************************************

En son sürümü Flock 1.2 yi indirmek için tıklayınız.

Anasayfasına gitmek için buraya tıklayınız...

*************************************************


Yukardaki açıklama bir indirme sitesinden kopyaladım. Normalde evde kullandığım ve blog yazma kolaylığıda veren güzel bir alternatif tarayıcıdır. Ne olduğunu uzun uzun yazmaya üşendiğim için copy + paste kombosu yaptım. Bu seferlik böyle oldu, kusura kalma okuyucu.

Share:

28 Mayıs 2008 Çarşamba

Free Mp3 Wma ( Çeviri ) Converter ( programı )

Hem Türkçe olması yönünden, hem de oldukça basit bir kullanımı olması açısından herkesin bilgisayarında olması gereken bir Mp3 çeviri programı bu.

Çevirdiği formatlar aşağıda;
  • Mp3 to Ogg, Mp3 to Wma, Mp3 to AAC, Mp3 to Wav ...
  • WAV to Mp3, Wav to Ogg, Wav to AAC, Wav to Wma ...
  • Wma to Mp3, Wma to Ogg, Wma to AAC, Wma to Wav ...
  • Ogg to Mp3, Ogg to Wma, Ogg to AAC, Ogg to Wav ...
  • AAC to Mp3, AAC to Wma, AAC to Ogg, AAC to Wav ...
  • Ape to Mp3, Ape to Wma, Ape to Ogg, Ape to Wav ...
  • Flac to Mp3, Flac to Wma, Flac to Ogg, Flac to Wav ...
  • M4a to Mp3, M4a to Wma, M4a to Ogg, M4a to Wav ...
  • Ac3 to Mp3, Ac3 to Wma, Ac3 to Ogg, Ac3 to Wav ...
Programı sitesine gidip indirmek için buraya tıklayınız.
Programı direk indirmek için buraya tıklayınız...

Bu Program aynı zamanda Flv dosyalarınıda çevirebiliyormuş ama denemedim. İşi sağlama almak adına Yine bu firmaya ait Free FLV Converter 4.8 programını kullanabilirsiniz. Free Video Converter V1.2 programını da buraya tıklayarak anasayfasından indirebilirsiniz. Video versiyonunda Hem Flv formatını çevirebiliyor, hemde sadece arkafondaki müziği alıp Mp3 formatında kaydebiliyor. Bu arkafondaki müziği alma işini ben pek tavsiye etmiyorum zira youtube gibi mekanlardan inen video'larda ses çok iyi olmadığı için parçada güzel olmuyor.
Share:

27 Mayıs 2008 Salı

The Wheelman




Evet yeni bir Vin Diesel yapımı oyun ile karşı karşıyayız. Bu oyuna dikkat demek isterim. 2008 sonu veya 2009 gibi çıkacak olan bu oyun için şimdiden 15 milyon dolar ayrılmış, ayrıca üstüne Mtv ile birlikte birde filmi çekiliyor bir yandan. Oyun driver'a benziyecek gibi beklenti olsada ben üsteki video'yu izleyince direk aklıma transporter Filmi geldi. Bekleyelim ve görelim. Kesin olan bir şey varsa o da tam gaz bir aksiyon oyunu olacağı ayrıca Riddick oyunun başında da Vin abimiz vardı ve türe cidden yenilik getirmişti ( yumruk yumruğa kavga ( bir fps oyununda! ) ) ki zaten kendisi her fırsatta sıkı bir ( bilgisayar ) oyuncusu olduğunu vurguluyor.
Share:

25 Mayıs 2008 Pazar

Kubuntu ve Pardus iş birliği

Özgürlük için sitesi bugün bomba gibi bir haber verdi. Özet geçmek gerekirse ;

""   Ubuntu Developer Summit'de Kubuntu'nun yeni sürümü hakkında konuşulurken -ki bu sürüm KDE4'ü ve KDE 3 serisinden gelen bazı bileşenleri içerecek- yönetim araçları olarak Pardus araçlarının kullanılması gündeme gelmiş ve geliştiriciler bu konu hakkında bilgi almak istemişti! ""

Haberin tamamını okumak için buradan devam ediniz.
Share:

24 Mayıs 2008 Cumartesi

Kaptan


Bu adresten kaptan'ın aldığı son hali görebilirsiniz. Özellikle üsteki resme dikkat ediniz, çünkü Pardus ekibinin daha önce söz verdikleri gibi windows altındaki bir çok şeyi direk Pardus'a aktarabileceğimiz sözünün canlı bir örneği var. Misal windowsda kullandığımız wallpaper niye Pardusda olmasın.

Son olarak pardus işletim sisteminde en son olarak ne yenilikler geliyordu hatırlamak için buraya

% 77 tamamlanmış Pardus yol haritasını görmek için buraya tıklayınız.
Share:

Kirsten Dunst

Kirsten dunst 1982 doğumlu, küçüklüğünden beri sinemalarda ama biz sanırsam kendisini çok geç keşfettik ama sevsekte, sevmesekte ( sevmeyen var mı bilemiyorum ) hakkında yorum yapmaktan kendimizi alamıyoruz. Genel olarak erkek dediğin böyle birini ister, kim ne derse desin, bu hatun kendi yaş grubundaki herkesin ideal sevgili modellerinden biri olmaya devam edecek. Ben şimdi gecenin köründe bunu niye yazıyorum? işte öyle, içimden geldi. Gaza geldim ve aynı zamanda evet bende hastayım kendisine. Eskiler ne güzel demiş, " kirsten gibi sevgilim olsun, 100 000 ytl borcum olsun ".

Bu kadar geyiğe, bir sözlük jargonuyla kapanış yapmak isterim okur,
(bkz: çok yalnızım be okur)


Share:

Windows vista üzerine ( birlikte ) ubuntu ( linux ) kurmak ( kurulumu ) 3

Ubuntu distrosunu nasıl kuracağımız sorununu hallettiğimize göre sıra geldi sorunsuz bir şekilde Ubuntu kullanmak için ilk etapta neler yapacağımıza. Ubuntu kurduktan sonra ilk yapmanız gereken synaptic paket yöneticisi'ni açarak EnvyNG yazılımını edinmek. Bu yazılım sizin için ati ve nvidia ekran kartı sürücülerini bulup bilgisayarınıza yüklüyor ve oldukça güzel iş görüyor. Bunun için yapmanız gereken işlem sırası çok basit, sadece ekran kartınızın markasını seçmek yeterli, gerisini kendisi hallediyor.


ikinci olarak windows altındaki dosyalarımıza ulaşmak, kopyalamak, silebilmek için yine synaptic
üzerinden ntfs -3g programı ve tools yazılımını indiriyoruz. Programı çalıştırdıktan sonra gerekli yerleri tikleyerek hallediyoruz.


Şimdi geldi son rötuşlara. Bilgisayarımız Mp3 çalsın dvix filan oynatsın diye buradan devam ediyoruz. Bu site aynı zamanda Türkçe içerik olarakta oldukça iyi bir kaynak ( forum ).


görsel efekleri artırmak ve comfiz'in nimetlerinden faydalanmak için ( Ubuntu'da comfiz yüklü olarak geliyor ) system-> tercihler -> görünüm -> visual effect -> extra seçeneğini seçiyoruz. Bu tür bir işlem bilgisayarımı çok zorlar diye düşünmeyin zira ben 7200 paylaşımlı ekran kartım ile bile kasmadan bu efeklerin tadını çıkarabiliyorum.
Share:

OpenOffice

Ubuntu ile yeniden linux sistem kullanmaya başlayınca tabi yavaş yavaş eski dostları da yeniden hatırlamaya başlıyor insan. Öncelikle bu gün size gerçek bir office alternatifi ( ve tabiki açık kaynak olan ) openoffice'den biraz olsun bahsetmek istedim. Özellikle Pardus'ta Zemberek ile kombine edildiği zaman tadından yenmeyen bir ofis uygulaması haline geliyor, çalışırken size Firefox'ta olduğu gibi çoklu sekme ile çalışma imkanı sunması ise office'in bugüne kadar ki ayıbını göstermektedir. Çoklu sekme ile çalışmak ilk başta çok önemli gibi gelmeyebilir ama hem yaptığınız iş ile ilgili her şeyin elinizin altında olması yönünden hem de her şeyin daha bir derli toplu olması açısından alışınca vazgeçemiyeceğiniz bir lüks haline geliyor.

Bu gün size vereceğim ipucu ise az önce anlattığım çoklu sekme konusunda iyice pratik ve kolay hale gelmesini sağlayacak kısayolları ile ilgili.

öncelikle her programda nerdeyse standart olan iki kısayol olarak
dosya açmak için Ctrl + O ve yeni dosya açmak için Ctrl + N kısayolları.
Daha sonra sekmeler arasında gezmek
için Alt + ( gitmek istediğiniz sekmenin sol taraftan kaçıncı ise o numarası örnek olarak üçüncü sekme için
Alt + 3 gibi )

Son olarak Ctrl + W Aktif sekmeyi kapatmanızı sağlar.
Share:

Windows vista üzerine ( birlikte ) ubuntu ( linux ) kurmak ( kurulumu ) 2

Herkese merhabalar. Daha önce size Ubuntu hakkında birşeyler hazırladığımı söylemiştim. Bunun sebeplerini de burada belirttim. Şu anda bu yazı size Ubuntu üzerinden yazılıyor. Bir çok kişi linux kullanmaktan çekinmekte ve buna sebeplerden biri olarak hard disk'ini yeninden biçimlendirmek ( biçimlendirme de ne acaip bir kelime ) zorunda olduğu için yanaşmadığını söylüyor. Şimdi adım adım windows vista üzerine uğraşmadan ( ve uğraşmak isteyenlere alternatifleriyle ) ubuntu kurulumu nasıl gerçekleşir onu gösterecem.

Öncelikle Wubi sitesinden wubi-installer programını bilgisayarımıza indiriyoruz. Wubi nedir sorusu için buraya bakabilirsiniz.

Programı çalıştırdığımız zaman aşağıda gördüğünüz ekran önümüze geliyor. Evet wubi sayesinde hiç format atmadan ve gerektiğinde unistall yaparak Ubuntu kurabiliyoruz.

( Resmi büyütmek için tıklayınız )

Programda ayırmak istediğimiz alanı ve şifremizi girdikten sonra ( bu şifre aynı zamanda sizin bir şeyi elle yüklemek vs gibi işlem yapmak istediğiniz zaman kullanacağınız Root şifrenizdir. ) tamam diyerek program sizin için Ubuntu'nun servırlarından bir ubuntu iso'su çekiyor. Bu dosyanın boyutu yaklaşık olarak 700 mb boyutunda.

( Resmi büyütmek için tıklayınız )

Bu dosyanın imajı varsa c:/ubuntu/ klasörünün içine kopyalarak indirme işlemini es geçebilirsiniz. Bunun nasıl yapıldığını konusunda aklınızda soru işaretleri kalıyorsa, youtube gibi bir siteden wubi yazarak kurulum video'larından bunu izleyebilirsiniz.


Aşağıdaki resimden wubi'nin kurulum sonrası windows altında oluşturduğu dosyaları görebilirsiniz.

( Resmi büyütmek için tıklayınız )
Kurulum bittikten sonra bilgisayarı yeniden başlatıyoruz ve bilgisayarı windows mu? Ubuntuyla mı ? Açmak istediğimizi soran ekran ile karşılaşıyoruz. Biz şimdilik Ubuntu ile devam edelim. İlk kez ubuntu'yu seçtiğimiz zaman Ubuntu normal kurulumunu gerçekleştirecek.


( Resmi büyütmek için tıklayınız )

İşte bu kadar basit. Artık bilgisayarımızda hem Ubuntu hem vista kurulu ve istediğimiz zaman bir program kaldırır gibi windows üzerinden kaldırabiliriz.

Wubi ile ilgili son olarak Birkaç şey söylemek gerekirse, kimi yerlerde wubi ile kurulun Ubuntu'larda özellikle hız sorunu yaşandığı şeklinde yorumlar göreceksiniz. Şu an için ben kendi tecrübelerim doğrultusunda bir performans kaybı yaşamadığımı belirtmek isterim. Sadece açılış kısmında biraz daha fazla bekliyorum gibime geldi. Bunun haricinde oldukça güzel bir performans sergilemekte.


Share:

21 Mayıs 2008 Çarşamba

Google da en çok aranan kelimeler

Genelde garip şeyler çıkardı bu aramalarda ama bu ay ilginç bir şekilde normal kabul edebileceğimiz aramalar yapmışız. Demek ki toplum olarak biraz kafayı toparlayıp, rahatlatmayı başardık.

İşte Nisan ayı boyunca en çok yapılan aramalar; (magazin tadında giriş yapmak gerekirse top 15)

  1. oynasana
    (online games site)
  2. collezione
    (an apparel brand)
  3. bulut
    (cloud)
  4. acıbadem
    (a district in Istanbul)
  5. lebron james
    (nba player)
  1. müzik dinleme
    (listening music)
  2. tse
    (turkish standarts enstitute)
  3. teleweb
    (internet banking site for Yapi Kredi bank)
  4. kağıt oyunları
    (card games)
  5. vücut geliştirme
    (body building)
  1. smiley
  2. tarım bakanlığı
    (ministry of agriculture)
  3. birey
    (individual)
  4. posta kodları
    (postal codes)
  5. ibrahim tatlıses son albüm
    (last album of İbrahim Tatlıses)

Diğer ülkeleri görmek için tıklayınız.
Share:

Star Trek



Bu gün filmlerden gidiyoruz, bir eskiler cilalanır, parlatılır patates kampanyası filmi olarakta Star Trek var. 2009 Mayıs ayında bizlerle olacakmış. Şimdilik dedikodu haricinde pek elle tutulur bir haber yok. İşin özünde fragmandan anlaşılacağı üzere star wars gibi olayın başına dönülecek.

İmdb sayfasına buradan ulaşabilirsiniz.


( resmi büyütmek için tıklayınız , bunu konuyla ilgili bir şeyler ararken buldum. Güzel wallpaper olur :)
Share:

G.I. Joe

Bizim küçüklüğümüzde yayınlanırdı bu çizgi-film. Şimdi büyümüşte hollywood'un eskiler parlatılır , yeni gibi olur patates kampanyasına malzeme olmuş. Yeni filmi geliyormuş. Şimdiye kadar çevrilen bu türlere bakarak bol efekli boş ama hoş vakit geçirebileceğimiz bir film 2009 yılında bizimle olacak diyebiliriz sanırsam.

İmdb sayfasına giderek oyuncular, resimler vs için tıklayınız.
Share:

Asus Eee Pc


Asus herkese bir bilgisayar ile ortaya attığı Eee pc kavramı geç de olsun Türkiye'ye geldi artık. İlerleyen zamanlarda Asus Eee Pc'yi ayrı bir marka yapmayı ve kendi ismiyle satmayı planlıyor yani şimdi mağazalara deli gibi koşup bu dizüstü bilgisayarlar için kendimizi parçalarsak, bir sonraki sürümde Asus adını görmeyiz. Buna değer diyenler için şimdilik Ereyon gibi alışveriş siteleri ile teknosa mecidiyeköy şubesine davet ediyoruz ( bu gün satışa çıkıyor ).

Peki bu Eee Pc nedir? Yenir mi? Niye bu kadar merakla bekliyor insanlar? Bu soruların cevapları azz sonra, bizi izlemeye ( okumaya devam ) edin .

Önce reklamlar; Msi Bunun gibi bir dizüstünü ( 10 inc olacak ) yakında daha ucuza piyasaya sunacağını söyledi. Reklamları izlediniz ( okudunuz ).

Asus Eee pc'ler 9 " ( inc ) boyutunda hdd yerine ssd denilen usb flash disklerinizle aynı teknolojideki flash hard disklere sahip 1 kg'ın altında bir hafifliğe sahip, genel olarak palm'ın biraz daha büyük versiyonunu istiyorum ben, internete giriyim, ofis dosyalarımı hallediyim yeter bana diyenler için ve bittabi öğrenci adam için ideal laptop. Fiyat olarakta nispeten uygun bu laptoplar. İki türü var.

İlk versiyon Xp yüklü olarak geliyor ama ben böyle bir bilgisayarda Xp ile performans alınacağına inanmıyorum, o yüzden oturup beklemek gerek kanımca ama bunun yanında linux versiyonu alıp üstüne çok güzel Xp'de kurulabilir ama bunu benden duymadınız.

İkinci versiyonu linux işletim sistemine sahip ve Xp'ye lisans ücreti ödemediğiniz için, arada fiyat farkı olmasın diye hard disk ( hafızası ) daha fazla olan versiyonu var.

Birde 20 gb flash disk eklenmiş linux versiyonu var ki benim size tavsiyem budur. İncelemek için buraya bakabilirsiz.

Ereyon satış fiyatı 767 ytl miş.

Özünde 9 " 512 mb ram ve 4 gb hdd olan küçük bir dizüstü bilgisayar.

Share:

20 Mayıs 2008 Salı

Blogger Resim göstericisi

Şimdi fark ettim, hemen artisliğimi yaparak gösterme ihtiyacı hissettim. Yan sutunda Klik kısmında olduğu gibi blogspot artık başka bir yerdeki resimlerinizi blog sayfanızda gösterebiliyor. Peki nerelerden gösterebiliyoruz?

+ Flickr
+ Picasa web albümleri
+ Rss Beslemesi olan herhangi bir resim hede sitesinden

Oldukça hoş bir eklenti olmuş. Her zaman ki gibi Yerleşim -> yeni sayfa öğesi ekle diyerek bunu sitemize ekleyebiliyoruz.
Share:

Anime Wallpaper


Anime kimisi için vaz geçilmez bir tutkudur ( nereden biliyorsam artık ) geçenlerde güzel bir siteye rastladım. Hem oyun hem anime karakterleri'nin wallpaperlarını sunmasıyla sizede bir çıtlatiyim istedim.

İşte size king of fighter'dan Iori Yagami
( Uğur'a slm olsun, Mame'de çalışıyom dövecem olm seni )


Birde sitenin linki lazım di mi?
Share:

18 Mayıs 2008 Pazar

Windows vista üzerine ( birlikte ) ubuntu ( linux ) kurmak ( kurulumu ) 1


Herkese merhabalar. Şuan için en uygun alternatif işletim sistemlerinden biri olan Ubuntu Hard Candy sürümünü bilgisayarımıza nasıl kuracağımız ve neler yapabileceğimiz ile ilgili olarak yeni bir yazı dizisi hazırlayacam. Öncelikle neden şimdi ve Ubuntu Hard Candy yani 8.4 sürümü. Öncelikle Pardus resmi olarak bu yılın ikinci çeyreğinde yani haziran ortalarında çıkacak. Bu zamana kadar yeni bir şey denemek ve bunu format vs atmadan yapabileceğimiz yegane linux sürümü ubuntu. Diğer bir sebep ise Ubuntu'nun bu sürümü özel bir sürüm. Bu sürümden sonra çıkacak her tür program geri dönüşüm olarak 4 yıl (yanlış hatırlıyor da olabilirim ) bu sürümde de çalışacak şekilde hazırlanacak. Yani bu sürümü kaldırmadan bilgisayarınızda bulundurmanız yeni sürümlere gerek kalmadan sürekli olarak kullanabileceğiniz uzun ömürlü bir sistem demek. İkinci olarak Ubuntu şuan için en popüler linux sürümü, avrupa birliği komisyonu bile yeteneklerine hayran kaldığı için yavaş yavaş da olsa Ubuntu sistemine geçmek için hazırlık yapıyor. Demek ki bu sistemde bir ışık var. Ayrıca debian tabanlı olması ve Kde harici farklı bir linux tabanı denemek açısından da iyi bir başlangıç olabilir diye düşünüyorum.

Açık konuşmak gerekirse eski bir zamanda ubuntuyu ilk denediğimde hoşlanmamıştım. Hatta kaldırıp Pardus'a geri dönmüştüm. Şimdi biraz daha alıcı gözle bakınca aslında biraz da haksızlık ettiğimi görüyorum bu sisteme. Aslında biraz kurcalayınca oldukça olgun bir sistem olduğunu görebiliyorsunuz. ÖZellikle compiz ile birlikte gelmesi ve Pardus gibi donanım tanımada bize sorun çıkarmaması açısından güzel. Bunları nasıl yapacağımız ilerki yazılarımda resimli olarak anlatmaya, biraz olsun yardımcı olmaya çalışacağım için şimdilik es geçiyorum.

Hepinize açık kaynak dolu bol günler diliyorum.
Share:

17 Mayıs 2008 Cumartesi

Online rss Okuyucular

Rss artık hemen herkesin vazgeçilmezi oldu. Örnek vermek gerekirse bu siteye artık Rss ile takip edenlerin sayısı, normal takip edenleri geçti ( google analytcs raporuna göre ). Rss okuyucuları iyi has güzelde, bazen laptop vb şeyler yanımızda olmuyor. Mesala tatile çıkıyoruz yada öğrenci olduğumuz için bize ait bir bilgisayarımız yok. Bu durumlarda işte her yerden ulaşabileceğimiz Online Rss Okuyucuları ( ORO diyelim biz buna :) devreye giriyor.

Siteler genel olarak aynı mantıkla işliyor. Öncelikle ücretsiz bir hesap açıyoruz. Sevdiğimiz ( takip etmek istediğimiz ) sitelerin Rss besleme linklerini bu sitelere ekliyoruz ve tadaaa artık her yerden ulaşabileceğimiz bir Rss takip sistemimiz var.

Bu konuda akla ilk gelen google reader. Artık bir standart haline gelmiş google sadeliği her yerinde buram buram kokuyor. Google hesabınız ile ( yoksa buradan alabilirsiniz ) kullanabiliyorsunuz. Türkçe dil desteği sunması da ayrı bi güzellik.

Diğer bir alternatif ise oldukça popüler olan ve bir siteden ziyade bilgisayara kurulu bir program gibi hissettirmesiyle bloglines sitesi. Daha sade ve anlaşılır bir şey isteyenler için ise NewsGator sitesini tavsiye ederim.
Share:

All in one sidebar

( Resmi büyütmek için tıklayınız )

Bu firefox eklentisini oldukça kullanışlı buldum. Firefox'un kenarına yerleşen bu çubuk ( çubuk ne ya ? ) üzerinden eklentiler, indirilenler, geçmiş, sık kullanılan, sekmeler, sayfa genel bilgileri ve benim en çok hoşuma giden aktif sayfanın bir kopyasını göstererek aynı anda iki sayfayı tek bir ekranda görmenizi sağlıyor. Denemekten ve kurcalamaktan bir şey kaybetmezsiniz.

Direk indirmek isteyen buraya, Firefox eklenti sayfasından indirmek isteyenler buraya tıklasın.


Share:

Firefox 3.0

Mozilla Firefox 3.0 için sürüm adayı (release candidate) yayınlandı. Şu an için bu sürümün yayınlandığı 46 dil arasında Türkçe de bulunuyor. Türkçe Firefox 3.0 RC1 sürümünü indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

:: Mozilla Firefox 3.0 RC1 Windows - Türkçe

:: Mozilla Firefox 3.0 RC1 Linux - Türkçe

:: Mozilla Firefox 3.0 RC1 MacOS - Türkçe
Share:

Tweak VI basic


Tweak basic programı windows vista'da yüzlerce ince ayar yapmanızı sağlayan ücretsiz bir programdır. Program 13 mb boyutunda ve 32 bit ve 64 bit sistemleri destekliyor.

Programı kurduktan sonra register işlemi yapmak istemiyorsanız isim kısmına SKIP yazıp next tuşuna basmanız yeterli. Kurulum esnasında bir çok kayıt defteri girişi yapacağı için kullancı hesabı kontrolünü devre dışı bırakmanız akıllıca olacaktır. ( zaten kurulum esnasında kapatiyim mi diye soruyor )


Yukardaki resme tıklayarak büyütürseniz ctrl + alt + del kombinasyonunda yapabileceğiniz ince ayarları göreceksiniz.

Son olarak program ücretsiz versiyonu her şeyi elle yapmanıza olanak tanıyor, eğer ki paralı versiyonunu seçerseniz bir çok seçeneği otomatik olarak program sizin adınıza yapmaya başlıyor.
Share:

Revo Uninstaller

Daha önce de bahsetmiş olduğum revouninstaller programı yeni bir sürüm duyurdu. Yeni sürüm ile birlikte gelen yenilikler aşağıda.

Revo Uninstaller yenilikler

Kaldırılan program başka programlar ile çakıştığında uyarı mesajı
Gereksiz dosyaları temizleme aracının silinen dosyaları Dönüşüm Kutusuna gönderme ayarı
Taramadan sonra silinen dosyaları Dönüşüm Kutusuna gönderme ayarı
Tarama hızı geliştirilmiştir
Gereksiz dosya silme hızı geliştirilmiştir
Program kaldırma sihirbazının arabirimi geliştirilmiştir
Ayarlar diyalogun arabirimi geliştirilmiştir
Otomatik olarak yanlış girilmiş program kaldırma komutlarını düzelte eklenmiştir
Sağ Tuş menüsüne klavyeden erişebilme özelliği eklenmiştir

www.revouninstaller.com
Share:

15 Mayıs 2008 Perşembe

Fast video Download


Youtube vb sitelerden video indirmeye hepimiz seviyoruz. Bu eklenti ile firefox üzerinden tek tık ile direk video indirebiliyoruz. Üstelik Türkçe olması ve basit bir kaç ayar yapma haricinde kafa karıştırmaması çok güzel.


Eklentinin resmi sitesine gitmek için buraya, direk indirmek için buraya tıklayınız.
Share:

14 Mayıs 2008 Çarşamba

Compiz



Compiz uygulaması artık Pardus 08 ile birlikte yüklü olarak geleceği için bunun ne menem bir şey olduğunu hatırlatmak istedim. Vista'da güzel pencere efekleri vs var diyorsanız bir de buna göz atın derim. Ayrıca bu uygulamaları kullanmak çok basit, örnek vermek gerekirse apple touch gibi olan pencere gezme olayı için alt + tab kombinasyonu yeterli oluyor. Son olarak video'yu izlerken bir konuya açıklama getirmek istiyorum, yakınlaştırmalar ( büyütmeler ) programın özelliğidir, iş olsun diye kamera zoom yapmamıştır oralarda.
Share:

13 Mayıs 2008 Salı

usb ile şarj edilebilen kalem pil


Moixa tarafından üretilen USB Cell piller bittiğinde kapağı açılarak bilgisayarların USB girişine takılıyor ve bu sayede şarj edilebiliyor. Şarj süresi ise yaklaşık 5 saat. USB Cell piller, standart bir Ni-MH şarj cihazı kullanılarak da şarj edilebiliyor. Ancak üretici firmanın önerisi, pilleri her zaman USB girişleri yardımıyla şarj etmeniz yönünde...

Tam teknoloji bağımlılarına göre anlayacağınız, ürün yaklaşık olarak 10 euro yada 30 ytl bir fiyata satılıyor. Henüz Türkiye'de satılıyor mu bilmiyorum ama yakında gelir gibime geliyor. Şimdilik ürünü merak edenler buradan devam etsin...

Share: