16 Mart 2016 Çarşamba

Office Lens Cebinizdeki Mobil Tarayıcı (Scanner)

Oldukça basit ama bir  okadar kullanışlı bir microsoft uygulamasından bahsetmek istiyorum. Gün içinde elinizin altında olan bir evrakı, yazıyı vs whatsapp'dan hemen birine göndermek yada daha düzgün bir şekilde mail olarak atmak istediğiniz zaman, imdadınıza telefonuzun kamerası ile bu uygulama yetişiyor. 

Yaptığı iş basitçe hangi açı ile resmi çekerseniz çekin kağıdın beyazlığını otomatik algılayıp geri kalanı kesme işlemi yaparak beyaz/siyah dengesini artırıyor. 

Tükçe dil desteği de mevcut. 

Google play , İtunes adreslerinden uygulmayı indirebilirsiniz. 
Share:

10 Mart 2016 Perşembe

Mobil Kaza Tespit Tutanağı

Umarım kullanmak zorunda kalınmaz ancak trafikte aracınızda #kaza yaptığınız zaman işinizi çok kolaylaştıracak bir uygulamadan bahsetmek istiyorum. 


Sigorta Bilgi ve Göze​tim Merkezi tarafından hazırlanan bu #mobil #uygulama ile kaza sonrasında, mevcut durumun resimlerini çektikten sonra gerekli herşeyi sizi yönlendirerek doldurmanızı ve otomatik olarak sisteme düşmesini sağlayan bir program. Program sayesinde araç bilgileriniz (şasi, marka, vs) ruhsat bilgileriniz, kimlik bilgileriniz, kasko bilgileriniz otomatik olarak doldurulurken, kazanın nasıl olduğu bilgilerini de tut bırak ile yapmanızı sağlayan yardımcıları mevcut. 


Ne olur olmaz diye telefonda durması gereken hem #android, hem #ios sistemlerinde çalışan bir program. 

Programa ulaşmak için; 


 

Uygulamanın kullanım klavuzu için tıklayınız​.  Daha fazla bilgi için Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi'nin sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Share:

9 Mart 2016 Çarşamba

Log Dergisi İnteraktif olarak telefonuzda, tabletinizde.




LOG #Dergisi yıllardır severek takip ettiğim, eğlenceli bir #teknoloji dergisi. Aslında uzun bir zamandır değişik bir uygulamaya giderek, benim gibi teknoloji severleri mutlu edecek ve dijital dergicilikte ülkemizde yeni denilebilecek bir uygulamaya gitti. 

Bu uygulama ile dergi raflardaki yerini aldıktan belli bir süre sonrasında dijital platformlarda ücretsiz olarak yer alıyor. Tek yapmanız gereken telefonunuza veya tabletinize uygulmayı yüklemek. 

Bir sayı ortalama olarak 50 mb alan kaplamakta ve istenildiği zaman yüklenip, silinebiliyor. Ayrıca eski arşiv sayılarının hepsine ulaşma imkanınız da bulunmakta.




 iPad Ekran Görüntüsü 4

Uygulamayı Google Play Storedan veya Apple Appstoredan temin edebilirsiniz.

#log, #logdergisi, #dergi, #teknoloji, #bilişim, #internet, #ücretsiz, #uygulama, #ios, #android

Share:

8 Mart 2016 Salı

Merhaba internet.

Evet çok uzun bir aradan sonra ilk kez buraya bir şeyler yazmanın verdiği heyacan ile, biraz saçmalayarak biraz eğlenerek bir şeyler karalamaya çalışma zamanı geldi. 

Bu blogda her tema değişikliğinde, her yenilik yaptığım zamanda bir açıklama yazma ihtiyacı hissediyorum. 

Burada ilk yazmaya başladığımdan beri, aklımda basit bir ilke vardı. İşe yarar pratik bilgileri, faydalı program ve siteleri hem kendim, hem başkalarına kolaylık olsun diye burada yayınlamak. 

Kişisel bir blogun verdiği rahatlık ile arada hobilerimden, ilgimi çeken kitap, film, oyunlardan bahsetmek. Artık ekonomik özgürlüğün verdiği rahatlıkla biraz da gezme, tozma üzerine bundan sonra yazmaya çabalayacam. 

Peki yıllar sonra yeniden niye buraya yazmaya başlıyoruz. Dürüst olmak gerekirse, Ekşi'nin son döneminde geldiği durumdan sıkıldım, hesabımı kapattım ve buraya ayırdığım zamanı başka bir şeye kanalize etme zamanının geldiğine karar verdim. 

Yazmak benim için her zaman bir ihtiyaç oldu, ancak yüzlere, binlere, milyonlara ulaşıyım derdim de pek olduğu söylenemez. İnternette özel bir içerik üretiyorsanız insanlar bir şekilde sizi bulduğuna her zaman inanmışımdır.  

O yüzden yeniden merhaba internet. 
Share: