31 Ekim 2009 Cumartesi

Amber 20009 ( 09 ) Siborg (laştıramadıklarımızdan mısınız?)





Sanat ve yeni teknolojiler alanında Türkiye’de gerçekleştirilen en geniş etkinliklerden biri olan Amber'09 ,  6-15 Kasım 2009 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşecekmiş. Kendileri yeni teknolojileri ve insan bedeninin potansiyellerini kullanan bir sanat formunu öne çıkararak Türkiye’de yeni bir alan açmayı ve geliştirmeyi hedeflemekteymiş.

İşin özü ilginç bir etkinlik, teknolojiye ilgisi olan herkesin, boş vakti varsa ve İstanbul semalarında ise, bir göz atmasında sakınca yok bence.

Program aşağıdaki gibi. Daha fazla bilgi için buraya.

Açılış Kokteyli
Tarih: 6 Kasım 09
Zaman: 18:00-20:00
Mekan: Abud Efendi Konağı

amberKONFERANS
SİBORG FİLMLERİ GÖSTERİMİ
Tarih: 6 Kasım 09
İstanbul Modern Sinema, amber'09 Sanat ve Teknoloji Festivali kapsamında dört siborg filmi sunuyor:
12:00 Demir Adam Tetsuo
13:30 Appleseed
15:00 Beyaz Cevher
17:00 Batı Dünyası
Mekan: İstanbul Modern Sinema Salonu

Daha fazla bilgi için http://www.amberconference.org
KONFERANS OTURUMLARI
Tarih: 7 - 8 Kasım 09
Zaman: 10:00 - 18:00
Oturum programı için tıklayın
Mekan: İstanbul Modern Sinema Salonu


Sunumlar
Janez Jansa - HAZIR KİMLİK
Tarih: 7 Kasım 09
Zaman: 18:30
Mekan: KASA Galeri, Karaköy


Atölyeler
OYUN MOTORLARI İLE SANATSAL OYUN MODİFİKASYONU
Tarih: 7/8/9 Kasım 09
Mekan: İ.T.Ü. TBT Laboratuarı
Atölye Rehberi: Ivor Diosi Oyun motorları atölyesine katılım için:
iletişim bilgilerinizi belkis@a-m-b-e-r.org adresine iletebilirsiniz.

Çocuk Atölyeleri

ATAÇ ELEKTRONİĞİ
Tarih: 14/15 Kasım 09
Zaman: 11:00
Mekan: İstanbul Modern
Atölye Rehberi: Kristina Anderson

SİHİRLİ MAKİNE
Tarih: 14/15 Kasım 09
Zaman: 14:00
Mekan: İstanbul Modern
Atölye Rehberi: Kristina Anderson

Çocuk Atölyelerine katılım için:
iletişim bilgilerinizi neslihan.varol@İstanbulmodern.org adresine iletebilirsiniz
ya da 0212 334 7384 nolu telefon ile iletişime geçebilirsiniz.

Performans
Berk Çakmakçı ve aniLive İstanbul (Müzik ve Video Performansı)
Paul Granjon - SERVO DRIVE İLE LOW-TECH ŞARKILAR
Paul Granjon
Tarih: 14 Kasım 09
Zaman: 20:30
Mekan: Roxy Club
Share:

30 Ekim 2009 Cuma

Golden Joystick Ödülleri sahiplerini buldu ( Yeniden :)

http://download.chip.eu/ii/57446746_3ddc437de0.jpg Geleneksel Golden Joystic Ödülleri sahiplerini buldu. Her sene Bir milyon küsür kullanıcının verdikleri oylarla belirlenen oyunların genel listesi şu şekilde.Geçen senenin listesi de burada bir yerde.

  • -  Yılın Aile Oyunu : LittleBigPlanet
  •  -  Yılın Portatif (El ) Konsol Oyunu : GTA : Chinatown Wars
  •  - Yılın Perakendecisi : GAME
  •  -  Yılın Mobil Oyunu : Metal Gear Solid : Touch
  •  - Yılın Nintendo Oyunu : Call of Duty : World at War
  •  -  Yılın MSN Multiplayer Oyunu : Call of Duty : World at War
  •  - Yılın Soundtrack'i :  Guitar Hero : World Tour
  •  -  Yılın Xbox Oyunu : Gears of War 2
  •  -  Yılın PC Oyunu : Fallout 3
  •  - Yılın Amiqus  Oyun Yapımcısı :  Jagex
  •  -  Yılın Playstation 3 Oyunu : Killzone 2
  •  - Yılın Dağıtımcısı :  Activision Blizzard
  •  -  Yılın Online Oyunu : Left 4 Dead
  •  - Yılın Takip Edileni : Modern Warfare 2 
  •  
  • Yılın Oyunu : Fallout 3
Daha fazla cart curt için buraya.
Share:

29 Ekim 2009 Perşembe

Şehrin azizleri 2



Şehrin azizleri Filminin ilk'i oldukça eğlenceliydi. Genel olarak saf aksiyondan ziyade, komediyle süslenmiş aksiyon olarak diyebileceğimiz ve hala yüzümde gülümsemeyle hatırladığım film'in devamının geldiğini görünce çok sevindim. Aynı kadro ve aynı ekibin fire vermeden bir araya gelmesi ise, basit bir devam filmi olmadığının kanıtı adeta. İşin özünde eğer ilk filmi izlemediyseniz 30 ekim'e kadar vaktiniz var. İmdb için buraya, Kendi siteleri için buraya, daha iyi bir gelecek için buraya.


Share:

Dünyada internet bağlantı ücretleri ve Türkiye


( Resimi daha net görebilmek için üzerine tıklayınız )

Sürekli olarak TTnet'i eleştirdiğim için tepki görüyorum. Hatta herhangi  bir ( sanal veya gerçek ) ortamda TTnet'i ve verdiği internet hizmetini eleştirdiğiniz vakit, ailesinden birinin TTnet'te çalıştığını düşündüğüm bir cengaver atlar " arkadaşım hep sallıyorsunuz, var mı bir kaynak ? " diye. Onlara göre TTnet alemin en güzel internet bağlantısını vermektedir. Yukardaki araştırma artık sağda solda gençlere kapak olsun diye saklayacağım bir tablodur. Bu tablo 1 Mbs için Ödenen para miktarını göstermekte. Bu sayede ülkenin ne kadarlık bir bağlantı hızına sahip olduğunun önemi olmuyor. Anlamamakta direnenler olacağı için tekrar ediyorum, Alınan internet bağlantısı / Verilen ücret ile ortaya çıkan birim  fiyattır bu.

Sonuç itibariyle neresinden tutarsak tutalım, Dünyanın en pahalı interneti bizde. Bizimle kapışan görebildiğim kadarıyla Meksika var. Son olarak TTnet Seni kınıyorum ve sana laflar hazırladım.
Share:

21 Ekim 2009 Çarşamba

Lose / lose - Zach Gage zararlı bir oyun ?



 Şimdi bu oyundan süper eşek şakası yapılır bir kere. Çünkü oyunda öldürdüğünüz her canavar için , bilgisayarınızdan rastgele bir dosya siliyor ( ki anladığım kadarıyla genelde jpg, mov tadında, sistem dosyalarına pek dalmıyor ama yinede belli olmaz ). Şeytan diyor ki salla birilerine , de ki " ben bunda 4600 yaptım, yemeğine varım ki sen yapamazsın " ama benim okuyucum yapmaz öyle şey, di mi?

Oyunu merak edenler ve nerden bulurum diyenler için video'nun sonunda adresi var ya da burada bir yerde var.
Share:

19 Ekim 2009 Pazartesi

Doğa için çal

Şimdi bu videoda nedir diyebilirsiniz haklı olarak, o yüzden projenin ne olduğunu ve neyi amaçladıklarını belirten yazıyı'da aşağıya ekledim. İnsan güzel bir şey görünce elinden geldiğince destekleme ihtiyacı hissediyor.

Devamı için biraz da buraya bakın.





Doğa İçin Çal, bir agaclar.net projesidir.
Dünya'nın hali ortada. Yerküresiyle, atmosferiyle tehlike sinyalleri verip duruyor.
Küresel iklim değişikliği bir dert; seller, taşkınlar, buzulların erimesi, kıyıların denizler tarafından yutulması ihtimali, kuraklık...
Beslenme başka bir dert; besin bulanlar için GDO'lu ürünler, denetimsiz tarımsal ilaçlama, sakıncalı katkı maddeleri... Bulamayanların sorunu karmaşık değil: Sadece açlık! Enerji savaşları, temiz su savaşları... Yani gidişat iyi değil.

En güçlü ya da yoksul olanların büyük çoğunluğu, kendi küçük ya da büyük çıkarını esas alarak, kendini dünyanın merkezine koyarak yaşıyor. Herkesin mazareti var!

Çok şey sadece günü kurtarmaya yönelik.. Doğayı yok sayarak yapılan her şey, geleceğimizi biraz daha belirsizleştiriyor. Komik olan, korunmak doğanın umurunda bile değil. O nasıl olsa, öyle ya da böyle var olacak... Vay bizim halimize...
İklim değişiklikleri, seller, taşkınlar, bunlar dünya kabuk bağladığından bu yana hep var ama son yüz yılın grafikleri öncekilerle benzerlik göstermiyor, kendi elimizle yaptıklarımızın, bu kötü gidişe direkt etkisi var. Önceleri düşe kalka yaşıyorduk, artık kıçımızın üstünde hızla kaymaya başladık. İşin bilimiyle uğraşan herkes bu konuda hem fikir. Çevreci hareketler, bu gidişi durdurulması gerektiğini herkese anlatmaya çalışıyor.
Agaclar.net olarak başından beri işin neresinden tutacağımıza bakıp durduk. Yaptığımız her şeyde bu amacın izi var. Daha neler yapabiliriz?
Doğa sorunlarının evrenselliği, doğanın insanlara mekan ve kaynak oluşuyla, müziğin evrenselliği ve insanların ortak dili oluşu arasındaki bağ, projenin çıkış noktası oldu.
Müzik; yaygın, eneji dolu, durdurup kendini dinleten ya da arka plana geçip çaktırmadan varolan...
Seçtiğimiz parça: "Divane Aşık Gibi" Bilmeyen yok, sevmeyen yok...

Dünyanın çivisini çıkaranlar kadar, bunu seyretmekle yetinenler de benzer biçimde sorumluysa, çözümler bulmak ve uygulamak zorundaysak, her vesile ile hatırlamalı, hatırlatmalıyız.... Hem değişim gerektiğini bilip, hem "Şöyle yap, böyle yap" laflarını dinlemediğimize göre, "ne yapmalıyım" diye düşünmek gerektiğini her dinlediğinde hatırlatan bir müzik işe yarar mı? En azından konunun farkında olanlar için, arka planda fazladan bir vicdan azabı durumu yaratır mı?
"Birlikten kuvvet doğar" mı? Tek tek düşündüğümüz, anlatmaya çalıştıklarımız, hep birlikte, bir ucundan tutarak ortaya konduğunda verdiği enerji artar mı?
Agaclar.net'ten Fırat Çavaş, doğdukları iller farklı, yaşadıkları mekanlar farklı, zevkleri, yaşama bakış açıları farklı 45 müzisyeni, varolan gerçekleri bir kez daha hatırlatmak için bir araya getirdi: Doğa için çal!
"Divane Aşık Gibi" yollarda dolaşmaktan başka, hem mecazda hem de fikirde "Sen yağmur ol, ben bulut, Maçka'da buluşalım" diyoruz.
Yeni başladık, devam edeceğiz...
Sizi de bekleriz!
Not:

Doğa İçin Çal projesi, Playing for change ekibinin aylardır haberdar olduğu ve desteklediği bir projedir.

Doğa İçin Çal projesinde yer alan müzisyenlerin şarkılarını söylerken ya da çalarken çıkan yazıda yazan şehirler, o an çekim yapılan yer değil, müzisyenlerin doğum yerleridir.

Share:

16 Ekim 2009 Cuma

Scribd Online kitap - makale arşivi

Bu site genel olarak youtube'un yazılısı diyebiliriz sanırsam. Streaming database , yani aklınıza gelebilecek her tür dökümanın ve formatın ( pdf, world, txt vs ) özgürce paylaşılabildiği süper mekan diyeyim, siz anlayın. Hala ne işime yarayacak diyenlere ise örnek olarak Türkiye'den bir çok hoca'nın ders notlarını, sınav sorularını vs burada paylaştığını, ingilizce ve başka bir çok dilde e-kitapların olduğunu ve yine bir konuda delice bir araştırma yaparken, epey faydalı bilgilere ulaşabildiğiniz bir mekan desem, ne dersiniz ?

Ben şahsen süper dedim.

Bayinizden ısrarla isteyiniz http://www.scribd.com/...



Share:

14 Ekim 2009 Çarşamba

Youtube ve yasaklı sitelere porxy ile erişim





Proxy en basit tanım ile vekil sunucu manasına gelir. Siz ile girmek istediğiniz site arasında veri alışverişi sağlayarak güvenliğinizi sağlar ama Türkiye'de bu iş artık bir nevi sitelere girmek için çözüm haline geldi. Vekil sunucunun en basit örneği olarak google translate'i verebiliriz. Kendisi bir siteyi çevirmesini istediğiniz de, kendi vekil sunucusunu kullandığı için yasaklı siteleri bile gösterebiliyor. İşte size google translate üzerinden youtube.

Bu işi bilgisayarınız üzerinden yapmak ise biraz zahmetli. Çünkü proxy listeleri ve proxy numaraları sürekli olarak değişmektedir. Bu yüzden sürekli olarak yeni proxy numaraları bakmanız gerekmektedir. Bunun için siteler mevcut. En ünlü bir kaç tanesi ;


http://www.proxy4free.com/page1.html

Şimdi yapmamız gereken bu sitelerden bulduğumuz proxy numarasını firefox'a eklemek. Bunun için bir çok eklenti mevcut.  Tek yapmanız gereken resimde görüldüğü gibi proxy numarasını girip , kullanmak istediğiniz vakitlerde proxy programını ( eklentisini ) aktif yapmak.




Resmi büyütmek için üzerine tıklayınız.

Unutulmaması gereken bir şey var. Proxy ile bir siteye gir dediğiniz vakit, istek önce proxy server'ına, daha sonra siteye ve tekrar proxy server'ı üzerinden size gelmektedir. Bu yüzden mevcut site açılma hızları yavaşlar. Hızlı proxyleri sürekli olarak deneme yanılma ile bulmak icap ediyor.
Share:

13 Ekim 2009 Salı

Ateliercreart ilginç Tişörtler burada .

Ateliercreart resimde de görebileceğiniz gibi genel olarak yerli malı, yurdun malı. Herkes onu kullanmalı temalı ve tamamen bölgesel veya bize ait şeyleri baz alan bir tişört satış sitesi.  Genel olarak hediye için güzel bir alternatif olabilir. Bir kenarda dursun.



Son olarak bunu bana doğumgünümde alabilirsiniz, çekinmeyiniz.
Share:

12 Ekim 2009 Pazartesi

Youtube ve yasaklı sitelere program ile erişim


Bunun için en güzel program ultrasurf isimli program. Genel olarak program sizin için bir proxy server'ı seçip , sorunsuz bir şekilde internete girmenizi sağlıyor.

Programın kendisi küçük bir exe dosyası olduğu için ( 450 Kb ), şirket veya okul gibi filtreleme vs kullanan yerlerde bile rahatlıkla kullanılabiliyor, çünkü kurulum gerektirmiyor.

Mevcut programı download sayfasından indirdiğiniz vakit, çalıştırıdğınız da İnternet expoler ile birlikte çalıştığını göreceksiniz. İşiniz bittiği zaman close İe derseniz bütün çerezleri vs siliyor, eğer diğer seçeneği seçerseniz, ayarlarınız vs saklı kalacaktır.

Programın bir de firefox eklentisi mevcut ama bu eklenti henüz sağlıklı olarak çalışmıyor. Ayrıca youtube ve benzeri sitelere girmekte sorun yokken, bazı sitelere girmekte sorun yaşanabiliyor.
Share:

11 Ekim 2009 Pazar

Sms ile hasar geçmişi sorgulama vakti

Sigorta Bilgi Merkezinin uzun bir süredir üzerinde çalıştığı ve yine Türkiye’de bir ilki temsil edecek olan SMS Projesi tamamlanmış ve devreye alınmıştır. Ağustos ayı içerisinde Türkiye genelinde reklamlarla tanıtımlara başlanacaktır. Turkcell ile anlaşmalı olarak devreye alınmış olan SMS projesi ile kişiler mesaj atarak arabalarının hasar geçmişlerini, mağdur bilgilerini, trafik poliçelerinin olup olmadığını ve eğer bir kazaya karıştılarsa kaza tespit tutanaklarının durumunu Turkcell 5664’e mesaj atarak sorgulayabilecekler.

Hasar Geçmişi SMS Sorgulama

HASAR Plaka No yazıp Turkcell 5664 ‘e SMS göndermeniz yeterli.

Örnek ;

HASAR 34XX1234

Diğer Sorgulama Şekilleri
Araç (Plakası değişmiş olsa dahi) hasar geçmişini öğrenmek için.

HASAR 34XX1234 S

HASAR S XXXYYYZZY123 (Sadece Şasi ile)

HASAR M XXYYZZ123 (Sadece Motor No ile)

Kaza Tespit Tutanağı SMS Sorgulama

KAZA Plaka No yazıp Turkcell 5664 ‘e SMS göndermeniz yeterli.

Örnek ;

KAZA 34XX1234

Diğer Sorgulama Şekilleri

KAZA 12345678910 (T.C Kimlik no ile 11 karakter)

KAZA 99999 (TRAMER İhbar No)

Trafik Poliçesi SMS Sorgulama

TRAFIK PlakaNo yazıp Turkcell 5664 ‘e SMS göndermeniz yeterli.

Örnek :

TRAFIK 34XX1234

Diğer Sorgulama Şekilleri

TR 099 9999 99999999 0 (Şirket Kodu, Acente No, Poliçe No, Yenileme No)

TR S XXXYYYZZZ123 (Şasi ile)

TR M XXYYZZ123 (Motor No ile)

Kasko Poliçesi SMS Sorgulama

KASKO Plaka No yazıp Turkcell 5664 ‘e SMS göndermeniz yeterli.

Örnek :

KASKO 34XX1234

Diğer Sorgulama Şekilleri

KASKO 099 9999 99999999 0 (Şirket Kodu, Acente No, Poliçe No, Yenileme No)

KASKO S XXXYYYZZZ123 (Şasi ile)

KASKO M XXYYZZ123 (Motor No ile)

Mağdur SMS Sorgulama

MAGDUR TC Kimlik No yazıp Turkcell 5664 ‘e SMS göndermeniz yeterli.

Örnek :

MAGDUR 12345678910

Not: SMS gönderirken;

* BÜYÜK – küçük harf ayrımı yoktur.
* Plaka bitişik veya ayrı yazılabilir.
* Plaka il kodu iki hane olmalıdır.

HASAR yerine, HS
KAZA yerine, KTT veya KZ
TRAFIK yerine, TR
KASKO yerine, KS
MAGDUR yerine, MAG yazabilirsiniz.

Yasal Uyarı: Hasar Geçmişi Sorgulama Hizmeti ile sunulan hasar bilgileri, 2003 yılından itibaren sigorta şirketleri tarafından yapılan kasko ve trafik sigortası hasar ödemeleri ile sınırlıdır. Hasar bilgileri bir defaya mahsus cam hasar ödemelerini içermemektedir.

Hizmetlerimizde sunulan bilgiler, tamamen kurumumuza gönderilen sigorta şirketlerinin kayıtlarına dayanmaktadır. Bu bilgilere dayanarak yapılacak ticari işlemlerin sorumlululuğu kurumumuza ait değildir. KAZA ve MAĞDUR sorgulama hizmetlerinde trafik kazasına karışanların kendi aralarında tuttuğu Kaza Tespit Tutanağı (KTT) bilgileri esas alınmıştır. Polis ve jandarma tarafından tutulmuş kaza bilgisi kayıtları bu hizmet kapsamında yer almamaktadır.

Servis Ücretleri:
Hasar servisi 7 SMS/14 kontör – Kaza servisi 5 SMS/10 kontör – Trafik servisi 5 SMS/10 kontör – Kasko servisi 5 SMS/10 kontör – Mağdur servisi 4 SMS/8 kontör

Not: Yukarda ki yazı olduğu gibi TRAPORT sitesinden alınmıştır. Detaylı bilgi için TRAMER ve TRAPORT sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

Moto Aktüel
Online Motosiklet Bilgi Kaynagı
Share:

10 Ekim 2009 Cumartesi

Ne güzel haber . com ( Neşeli haberler şeysi )

Kendilerini şu şekilde açıklıyorlar ;

Neguzelhaber.com Türk Ceza Kanunları'na uygun olarak yayımcılık yapmaktadır. Aykırı hareket eden kullanıcıları gözümüzü kırpmadan kolluk kuvvetlerine teslim ederiz. Sitedeki haberlerin önemli bölümü atmasyondur, ortalama zekaya sahip bir Türk vatandaşının bu haberleri fark edeceğini düşünüyoruz, yine de NGH imzalı haberleri okurken dikkatli olun. Anlamını bilmiyoruz ama tüm haklarımız saklıdır, sitedeki haberler kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, biz yapmıyoruz, siz de yapmayın.

Site genel olarak sağda solda bulunan garip / komik haberleri toplamanın yanında kendi okuyucuların yazdığı fason haberlerin karışımı bir site. Genel olarak sıkıldıkça girilip sıkıntının giderildiği bobiler.org  tadında girip, vakit geçirebileceğiniz bir site. Özellikle okuyucuların yarattığı haberlerin içinde insanı ikiye yaran versiyonları mevcut. Örnek olaraktan geliyor ;

Türkiye nükleer santrali tartışa dursun, Trabzonlu bir mucit evinin garajında nükleer silah imal etti.

Back to the Future'dan etkilenmiş.

Trabzon'un Ballıca beldesinde yaşayan, Dursun Hamidova'nın evinde bugünlerde tatlı bir telaş hakim. Çünkü artık onları da bir nükleer silahı var. Hamidova'nın "Selen16" adını verdiği bombanın üretim hikayesi ise oldukça ilginç.

65 yıldır Ballıca'da yaşayan demiryolları emeklisi Hamidova'nın nükleer silah yapma arzusu Michael J.Fox'un Geleceğe Dönüş filmini izledikten sonra depreşmiş "Gavur ıvırdan zıvırdan zaman makinesi yapıyorsa ben de nükleer bomba yaparım" diyerek işe koyulan Hamidova, ilk olarak eski tren parçalarını toplamaya başlamış. Eski tren parçalarını dökümhanede eriten Hamidova daha sonra soğuk füzyon yöntemi kullanarak Batum'dan aldığı 15 gram kor halindeki uranyumu dökümlenmiş başlığa enjekte etmiş. Ardından kök boyasıyla bombayı boyayan Hamidova bomba sona erdiğinde yarattığı eser karşısında gözyaşlarına hakim olamamış.
 Haberin devamı için tıklayınız...


Not: Henüz seksi resimleri için tıklayınız tadında bir haber görmedim. Ailenizle güvenle giriniz.

Share:

9 Ekim 2009 Cuma

İllüstrasyon kazuki Takamatsu

Şİmdi buna tam olarak İllüstrasyon denir mi? bilemedim bir an amma lakin çok ilginç çalışmalara imza atılmış. Özellikle abimizin Japon olmasının verdiği bir güzellikle Anime esintileri yadsınamaz.



İlgisini çekenler buradan devam edebilir ve tabi ki kendisine ait sitesini ziyaret edebilir.

Share: