31 Temmuz 2008 Perşembe

delicious yenilendi


delicious sitesi yenilendi. Del.icio.us ne olduğunu kısaca açıklamak gerekirse bu yerimleri ( sık kullanılanlar ) arama motorudur. Kullanıcıları tarafından sürekli olarak etiketlenen siteler arasında " şu kadar kişi bu siteyi bu tag ile etiketledi " diyerek kişilerin tercihleri doğrultusunda alternatif siteler sunar. Özellikle blogçular ve internette sörf yapmayı sevenlerin vazgeçilmez sitelerinden biridir.

Not: Bu haberde ilk kez algilama.blogspot.com sitesindedir haa! İşin şakası bir yana bir şey bakmak için giriyordum "az sonra yeni yüzümüzle karşınızdayız" yazısı çıktı, oturdum bekledim. Muhtemelen millet olaya sabah uyanacak. Haberi ilk bizden almak için, bizi izlemeye devam ediniz ( hanin kahkaha )
Share:

HP'den kritik güncelleme

Hemen panik yapmayın sadece geçenlerde Nvidia'nın ürettiği hatalı grafik yongalarından etkilenmemeniz için Hp sitesinde bir bios güncellemesi duyurdu.


Yukardaki resimde gördüğünüz gibi 2 numara sizin dizüstü bilgisayarınızın Modelini ve Bir numarada ürün numarasını belirtiyor yani başka bir deyişle hangi yonga-chip kombinasyonuna sahip olduğunu. Dizüstü bilgisayarınızın altında bulunan bu resimden gerekli bilgileri aldıktan sonra bu adresten güncellemenin sizi etkileyip, etkilemediğini görebilirsiniz. Eğer listede sizinde ürün numaranız varsa ister site üzerinden BİOS güncellemesini indirebilirsiniz, isterseniz risk almamak adına Hp yetkili servisinde bu işi 10 dakika içerisinde halledebilirsiniz.

Ufak bir not: Bu bios güncellemesi genel olarak Fan'ın daha fazla çalışmasını sağlayarak işlemcinin ısınmasını engelleme ve bu sayede Nvidia çip'lerin yanmamasını sağlama amacındaymış.
Share:

29 Temmuz 2008 Salı

Screengrab Site resmi kaydetme eklentisi


Ne zamandır sizlere Firefox eklentisi tavsiye etmediğimi fark ettim ve hemen size oldukça kullanışlı ve basit bulduğum bir eklentiyi tanıtmak istiyorum. Bu eklenti sayesinde isterseniz bir sayfanın tümünü ( üst tarafta görüldüğü üzere ) isterseniz sadece sitenin belli bir kısmının resmini ( screenShot ) çekebilmenizi sağlıyor ( aşağıdaki resimde görüldüğü üzere ) .




Bu Faideli eklentiyi kullanmak için ister anasayfasına buradan ulaşarak, isterseniz Firefox eklentileri sayfasına buradan ulaşarak indirebilirsiniz.
Share:

27 Temmuz 2008 Pazar

Msi Wind ( 10" dizüstü bilgisasyar )

Dün test merkezime gelen ( gittim mediamark'ta didik didik ettim ) Msi Wind ürünü hakkındaki incelememi bildirmek isterim; Öncelikle ürün şimdilik sadece MediaMark denilen mağazalarda satılıyor ( ki anladığım kadarıyla sonra her yerde olacak ) ve fiyatı sadece 799 ytl. Yani 800 değil. İlk olarak Asus Eee Pc almamış kişiler bu ürünü gönül rahatlığıyla alabilirler. Genel olarak Asus Eee Pc'den daha kullanışlı buldum ben. Tuş takımı 10" inç olması sayesinde Asuslara göre daha kolay bir yazma imkanı sağlıyor ( ayrıca ş,ö,ç,i 'ye daha rahat basılıyor ).

Resimleri Büyütmek için üstlerine tıklayınız



Ürün 1 kg ağırlığında, 10 inc ekran boyutuna ve 1024*600 çözünürlükte xp üzerinde 1.6 ghz hızında atom işlemci ile birlikte 1 gb ram ve 80 gb Hdd ( Hard disk - hafıza ) ile birlikte oldukça performanslı olarak çalışıyor. Ekran kartı 64 Mb paylaşımlı, buda demek oluyor ki oyun oynamayacaksanız ve Photoshopta harikalar yaratmayacam diyorsanız sizin bütün isteklerinizi karşılayabilecek bir sistem var. Özellikle ben 1.6 ghz olmasına rağmen bu atom işlemcileri sevdim çünkü aynı anda bir çok pencere açmak istediğim zaman bile çok bir bayılma eğilimi göstermedi ve isteklerimi sırasıyla yerine getirmeyi bildi. Bu noktada zaten test'timiz bitti zira Medimark çalışanları bozacan lan aleti diye tip tip bakmaya başladılar bu noktada ( gülücük ) .


Sonuç olarak toparlayacak olursak ufak bilgisayar demek taşınabilirlik ve kullanım demek olduğunu düşünürsek, her şeyim yanımda olsun. İnternet, office vb şeylerde beni kurtarsın diyorsanız Msi bunu başarıyla yerine getiriyor. Ayrıca Asus'un aksine Xp kırpılmamış bildiğimiz Xp yani donanım izin verdiği sürece evde ne kullanıyorsanız burada da kullanabilrsiniz. Fiyat olarak bence uygundur. Son olarak aklıma gelmişken Dizüstünün üzerinde oldukça kullanışlı bir Web Kamerası da var.





Konuyla alakalı olarak ek: Ben böyle bir sistem alırsam ilk iş olarak 80 gb Hdd'yi 20-50-10 olacak şekilde yeniden biçimlendirir ve 20 Gb'lık kısma Xp, 50 Gb kısım Arşiv-belgeler, 10 Gb kısmada Ntfs dosyalara sıkıntısız ulaşabilen sistemi kasmayan hafif veya eski kararlı bir Linux kurardım ki aklıma ilk olarak Pardus 2007 caracal caracal sürümü geldi. Almayı düşünenlerin aklının bir köşesinde bulunsun. ( Görsel efekleri kullanılmazsa Ubuntu'da fıstık gibi çalışır bunda )
Share:

24 Temmuz 2008 Perşembe

Bobiler.org ( Naylon şebeke )

Bu siteye dikkat; Hemen Rss beslemesine abone olun. Facebook, mail vs ile "ahaha çok komik bak!" resimlerinden , anlamsız Ekşi Sözlük başlıklarına kadar bir çok yer buradan besleniyor. Site başta biraz saçma gelebilir ama biraz inceleyince yüzünüzü güldüren şeylere rastlayacaksınız. ( Photoshop sen nelere kadirsin )

Aşağıda siteden seçtiğim bir kaç resim var; Resimleri büyütmek için üstlerine tıklamanız yeterli.

Anasayfasına gitmek için buraya tıklayınız.









Share:

Gökyüzüne bakmayı unutmayın

Resmi büyütmek için üstüne tıklayınız

Sözüm özellikle tatilcilere, Bu ağustos ayında geceleri gökyüzüne bakmayı unutmayın. Eğer varsa takın sevgilinizi kolunuza ve ağustos'un 3-15 tarihlerindeki meteor yağmurunu izlemek için gidin sahile. Ama yok ben o kadar uğraşamam diyenler için her zaman ki gibi daha pratik bir imkan sunan ben hemen bu tembeller için ayın 12 ve 13 de en çok meteor yağmuru gözlemlenmesi bekleniyor diyor ve huzurlarınızdan çekiliyorum.
Share:

22 Temmuz 2008 Salı

Filehippo Güncel yazılım deponuz


Herkese yeniden merhaba, uzun süredir sizlere bir şey yazamıyordum ve artık zamanının geldiğini düşündüm. Yaz gelince zaten bilgisayar ile ilgili pek bir şey kalmıyor ( işin aslı bu aralar tembelliğim üstümde ) , size güzel bir site tanıtmak istiyorum şimdi.

Bu site gerek format sonrası, gerekse ücretsiz ( freeware ) bir yazılım lazım olduğu zaman ve benim gibi arada yeni ( değişik ) yazılımlar denemekten çekinmeyenler için ideal. Ayrıca bu site sağda solda girdiğiniz bilişim sitelerinin de takip ettiği bir ve bu sayede işte hede.1.2 sürümü çıktı haberlerini yaptıkları sitedir.


Tüm bölümler kendi arasında kategorize edilmiş ve her program hakkında ekran görüntüleri ile kısa bir program tanıtımı, ayrıca yeni sürümde yapılan yenilikler hakkında bilgi veriliyor. RSS beslemesine üye olursanız zaten her bilgisayarınızı açtığınızda hangi programın yeni sürümü çıkmış görebilirsiniz.



Share: