19 Kasım 2008 Çarşamba

Numara taşınabilirliği ( taşıma ) işlemi nasıl yapılıyor 'a cevap

Dünyada bir çok örneği bulunan ve Türkiye'de başarıyla uygulanmaya başlanmış uygulamadır. Gsm operatörlerinin kendilerince almış oldukları önlemler ve uygulamalar sonucunda henüz kim bu işten başarıyla çıkmış bilinmemekle beraber, içeriden alınan haberlere göre durum yine turkcell'e yaramıştır. 

Numara taşınabilirliği işlemi yapmak isteyenler için sistem şu şekilde yürümektedir. Abone hangi gsm operatörüne geçmek istiyorsa direk oranın kapısını çalarak başvuru yapabilmektedir. Faturalı hattınızı geçiş yapmak istiyorsanız, kimliğinizin yanında bir de adınıza gelen son dönem bir fatura ek evrak olarak istenecektir, unutmayın! size verilen geçiş evrağını dolduruyorsunuz ekinde evraklarınızla teslim ediyorsunuz ve size yeni bir sim kart veriliyor yalnız bunu hemen değil, kullanmaya başalayabilirsiniz, diye mesaj gelince takıyorsunuz. 

Başvuru yaptığınız alıcı operatör bilgilerinizi sisteme giriyor ve verici operatörden geçiş yapıp yapamayacağınızı yani borcunuz harcınız var mı, kara listede misiniz, bunların bilgisini ve karşıdan onaylanmasını bekliyor. Verici operatör bu talebi 3 gün içerisinde ortak sistemden olumlu ya da olumsuz kapatmak zorundadır. Sonra geçiş yapmak istediğiniz operatör gelen bilgiye göre aktivasyon işleminizi gerçekleştiriyor. Belirtmiş olduğunuz saat aralığında da transfer işleminiz gerçekleştiriliyor. Bu trasfer işlemi zamanına dikkat edilmesi gerekmektedir. Doldurduğunuz formda gün belli saatlere bölünmüş ve siz bir aralığı seçmek durumundasınız. taşınma işlemi sırasında kısa bir süre de olsa (en az yarım saat) telefonunuz kesintiye uğrayabileceğinden gece saatlerini seçmeniz yararınıza olacaktır. başvurunuzla başlayan ve yasal olarak işlemlerin yapılması gereken süre 7 gündür (iş günleri dahil). ilk 2 gün alıcı operatör - 3 gün verici operatör - 2 gün alıcı operatör şeklinde.
 
Ayrıca geçiş yapan numara diğer operatörden arandığında farklı bir arama tonu çalacaktır, buna dikkat etmeyen abonelerin sorumluluğu kendilerine aittir, bilginize.
Share:

0 yorum:

Yorum Gönder